Haberler

Ailesi ile Tartışan Suriyeli Yasa Dışı Yollarla Geldiği Kilis'te Yakalandı

Suriye'deki Ailesi ile Tartışan Suriyeli Şahıs, Yasa Dışı Yollarla Geldiği Kilis'te Yakalanarak Sınır Dışı Edildi.

Suriye'deki ailesi ile tartışan Suriyeli şahıs, yasa dışı yollarla geldiği Kilis'te yakalanarak sınır dışı edildi.

Edinilen bilgiye göre, '156 Jandarma İmdat' telefonunu arayan bir kişi, 34 DTR 91 plakalı araç içerisinde bulunan Suriye uyruklu İbrahim Amed'in yasa dışı yollarla Kilis'e geldiğini ve buradan aynı araçla İstanbul'a gideceğini bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 34 DTR 91 plakalı araç içerisinde bulunan Suriye uyruklu İbrahim Amed'i yakaladı. İl Jandarma Alay Komutanlığı'na teslim edilen Suriyeli, burada ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcı

tarafından sorgulanan Amed'in, ifadesinde Suriye'de tartıştığı ailesine kızarak Öncüpınar gümrük sahasından illegal yollarla Türkiye'ye giriş yaptığını söylediği öğrenildi. Daha sonra Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen şahsın, "pasaport kanununa muhalefet" ve "sınır ihlali" yapmak suçundan sınır dışı edilmesine karar verildi. Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen şahıs, daha sonra Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriyeli yetkililere teslim edildi.

(MAD-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title