Haberler

Ailelere Karnaler İçin Sosyal Medya Uyarısı

KARNELER alındı, yarıyıl tatili başladı.

KARNELER alındı, yarıyıl tatili başladı. Anne ve babalar sosyal medya hesaplarından çocuklarının taktir, teşekkür ve onur belgeleri ile zayıfsız karnelerini de hızla paylaştı. Ancak uzmanlar uyardı; Çocuğu karnesiyle belgeleriyle öne çıkarmamak onu daha çok başarılı yapar.

İzmir Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nde Uzman Psikolojik Danışman olarak görev yapan Özge Bayram, ailelerin çocuklarının taktir, teşekkür ve onur belgeleri ile karnelerini sosyal medyada paylaşmalarının sakıncalarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Taktir teşekkür ve onur belgeleri ile karnesi, ailesi tarafından sosyal medyada paylaşılan çocuk, 'Ben bir şeyler yaptığım sürece ailem tarafından takdir görüyorum' diye düşünür. Bu bir koşullu sevgidir. Çocuk bunu sağlayamamakla ilgili endişeye düşer. Oysa karne çocuğun bir yıl boyunca sergilediği okul performansının geri dönüşüdür. Çocuğa ait bir sorumluluktur. Ailelerin sosyal medya paylaşımlarıyla bu işe dahil olmaları, bunu bir reklam mekanizması gibi kullanmaları sanki ailenin başarısıymış algısı yaratır. Aynı şekilde ödevler de. Ödev ailenin değil çocuğun sorumluluğudur. Ayrıca başarının bu şekilde vurgulanması, o belgeleri alamayan çocuklarda 'Başarısızım', 'Yapamayacağım', 'Geride kalacağım' kaygısı yaratır. Eğitimde derecelendirmeden yana değiliz. Bireyleri kendi içinde değerlendirmeliyiz. Çocuğu karnesiyle belgeleriyle öne çıkarmamak onu daha çok başarılı yapar."

Uzman Psikolojik Danışman Özge Bayram, karne hediyesi önermediğini vurgulayarak, "Aileler çocuklarına koşulsuz sevgi vermeli. Karne hediyesi almak yerine 'Aferin bu senin başaın, tebrik ediyorum. Çok güzel' gibi geniş ifadeler kullanmak daha doğru. Çocuğu karnesiyle belgeleriyle öne çıkarmamak onu daha çok başarılı yapar" dedi. Yarıyıl tatilinin verimli ve eğlenceli geçmesi için öneride bulunan Bayram, "Programlı bir tatil olsun. Dersleri tamamen boşlamak doğru değil. Çocuğun sevdiği aktiviteleri ailesiyle birlikte yaptığı bir tatil olmalı. Çocuğun annaanne, babaanne yanında televizyon ve tablete kilitlendiği bir tatil istemiyoruz. Anne, baba çalıştığı yerden izin alamayabilir ama en azından hafta sonları aile çocuğuna şunu sorabilir; 'Bu senin tatilin, ne yapmak istersin imkanlarımız doğrultusunda şunu yapabiliriz' derseniz, çocuk kendi görüşlerine de değer verildiğini hisseder" dedi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danışman İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title