Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Ordu'da Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde eğitim kadar erkeklerdeki zihinsel dönüşümün de çok önemli olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde eğitim kadar erkeklerdeki zihinsel dönüşümün de çok önemli olduğunu söyledi.

Bakan Şahin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ordu'da Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Şahin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Kadına yönelik uygulanan şiddetin önüne geçebilmek için çeşitli çalışmalar yapıldığını söyleyen Şahin, çalışmaların önemli bir ayağını da eğitimin oluşturduğunu vurguladı.

-KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ öNLEMEK İÇİN TOPYEKUN SEFERBERLİK-

Bakan Şahin kadına yönelik şiddetin topyekun bir seferberlikte çözülebileceğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Ben kabinede görev alır almaz özellikle kadına yönelik şiddetle, cinayetlerle ilgili 4320 dediğimiz Ailenin Korunması Kanunu, yani şiddet uygulayan erkeğin evden uzaklaştırılması kanununda bir takım eksikliklerin olduğunu gördüm. Zincirin halkaları tamamlanmadığı zaman bu tür sosyal olaylarda en zayıf halkadan yaşam hakkına son verilebilecek örnekleri yaşadık. Bunun üzerine uzmanlarımızla hem Adalet hem de İçişleri Bakanlığımız ile kendi tekliflerimizi hazırladık, bunları da sivil toplum örgütlerine, barolara, aile mahkemesi hakimlerine gönderdik. "

İşin yasal boyutunun önemli olduğunu ancak eğitim ayağının da önemli olunduğunun bilinmesi gerektiğini belirten Bakan Şahin, kız çocuklarının eğitiminin de önemine değindi.

Sorunun eğitim ayağıyla ilgili çalışmaların 2002 yılında başlatıldığını hatırlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Biz Milli Eğitim Bakanlığı ile 2002 yılında yola çıkarken Birleşmiş Milletler ile beraber 'Haydı Kızlar Okula Kampanyası' dedik ve 350 bin kızımızı okullu yaptık. Buna da devam ediyoruz. Eğer kız çocuklarının okutulmasına engel yoksulluksa mali destek veriyoruz, kız çocuklarına erkek çocuklardan daha fazla veriyoruz. Tabii bunu sürdürebilir kılmak ve takibini yapmak zorundayız. Kesinti oluyorsa devlet olarak izlemek ve takip etmek zorundayız. "

-"ERKEKLERDEKİ ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM ÇOK ÖNEMLİ"-

"Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde eğitim kadar erkeklerdeki zihinsel dönüşüm de çok önemli" diyen Şahin, şunları kaydetti:

"Yani kadın, erkek hayat ortak, hayat müşterek, nimeti de külfeti de beraber paylaşıp, hayatı sevgiyle paylaşmak varken şiddet neden oluyor? İletişimsizlikten oluyor. İnsanlar birbirleriyle konuşamadıkları zaman veya çaresizlikten oluyor. O yüzden biz bunu koruyucu önleyici tedbirler dediğimiz bir takım tedbirlerle daha sosyolojik yönden bu olayların olmasını önleyecek tedbirleri hayata geçirmek durumundayız. Eğitim de bunlardan biri. "

Bakan Şahin, eğitimli ailelerde de şiddetin yaşandığını, onun için hem kızları, kadınları güçlendirmeleri hem de erkeklerin kadınların insan hakları noktasındaki kafalarındaki zihinsel dönüşümü başarmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Şahin, ziyaretinin ardından Valilik binasında kaymakamlarla basına kapalı yapacağı toplantıya geçti.

- ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title