Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran düzenlemeye ilişkin, "Kız çocuklarımız 12 yıl boyunca bütün eğitim imkanlarından istifade edecek" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran düzenlemeye ilişkin, "Kız çocuklarımız 12 yıl boyunca bütün eğitim imkanlarından istifade edecek" dedi.

Şahin, beraberinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Şanlıurfa'da "Mutlu Aile Mutlu Toplum" programı kapsamında DSİ Konferans Salonu'nda "Aile Okulu"nun açılış törenine katıldı.

Salona gelişinde bedensel engelliler tarafından çiçeklerle karşılanan Şahin, daha sonra Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında faaliyet gösteren kadın kültür merkezi kursiyerlerince hazırlanan el işi sergisini gezdi. Burada Bakan Şahin ve Sümeyye Erdoğan'a ilgi gösteren kursiyerler bazı el işi ürünleri hediye etti.

-Kız çocuklarının eğitimi

"Aile Okulu"nun açılış töreninde bir konuşma yapan Fatma Şahin, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kadınların ve kız çocuklarının eğitimiyle ilgili önlerindeki bütün engelleri kaldırıp, büyük kampanyalar düzenlediklerini söyledi.

Emine Erdoğan'ın başında olduğu "Haydi Kızlar Okula" kampanyasıyla Şanlıurfa'da binlerce kız çocuğunun okullaşmasını sağladıklarını, "Anne Kız Okuldayız" kampanyasıyla da okul çağını geçirmiş ve okuma fırsatı elde edememiş ya da okuma imkanı sağlanamamış annelerin kızlarıyla beraber okullaşmasını sağladıklarını anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Şimdi beraber başardığımız ve her yerde iftiharla söylediğimiz bir şey var. Temel eğitimde kız öğrencilerle erkek öğrencileri yüzde 98,5 oranında eğitim imkanına kavuşturduk. Bu olmazsa olmazımızdı. Ama şimdi sizlerle bir şeyi daha paylaşacağız.

Biliyorsunuz parlamentoda çıktı. 4+4+4... 12 yıl zorunlu eğitim. Kim ne derse desin 'kızları eve kapatacaklar okul hayatından uzaklaştıracaklar'... tamamen ideolojik yaklaşım. Çok net bir şekilde söylüyorum 12 yıl zorunlu eğitim. Kız çocuklarımız 12 yıl boyunca bütün eğitim imkanlarından istifade edecek. Biz takip edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı takip edecek, valilerimiz takip edecek. Eğitim en önemli gücümüz, eğitim toprakta tohum, hamurda maya, buğdayda başaktır. Eğitim olmazsa olmazımızdır. O yüzden eğer bugün ben bu bölgeden bir kadın Bakan olarak huzurlarınızdaysam bana fırsat eşitliği sağlayan en önemli şey eğitimdir. Üniversiteye gitmemdir, ailemin bana bu konuda yol açması, yanımda olmasıdır."

-Ailelere çağrı

Konuşmasının son bölümünde annelere çağrıda bulunan Bakan Şahin, "Sevgili anneler ne olur, eğer sizlerin yaşadığı dünyadan Şanlıurfa'dan daha iyi bir Şanlıurfa istiyorsanız, kız çocuklarını okutalım, asla onların çocuk gelin olmasına fırsat vermeyelim. Bu mücadeleyi hep beraber yapalım" dedi.

Bu konuda bütün imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Fatma Şahin, para sorunu bulunmadığını, "kara deliklerin" kapatıldığını, bugün artık hiç kimseden yardım alan bir iktidar olmadıklarını ifade etti.

Fatma Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tam tersi Somali'deki kardeşlerimize, Suriye'deki kardeşlerimize, Pakistan'daki kardeşlerimize, bizden yardım isteyen herkese yardım eden bir iktidar olduk. İyi niyetle, samimiyetle, gayretle azimle ve kararlılıkla çalışınca... Güzel bir söz var 'niyet hayır, akıbet hayır' derler. İşte biz iyi niyetle, bu milletin geleceği adına yola çıktık."

AK Parti iktidarıyla birlikte eğitim ve sağlık alanında yaşanan gelişim ve dönüşümüne de değinen Şahin, "Beşeri sermaye insanımızdır dedik. Çocukları, gençleri eğiteceğiz bütün sağlık hizmetlerinden istifade edeceğiz dedik. Annelerimiz daha hamileyken çocuklarının sağlığını bedava kontrol ettirdik. Peki ne oldu- 2025 için "anne çocuk ölüm hızında' önümüze koyduğumuz hedefe ulaştık. Bugün Avrupa Birliği standartlarını yakaladık" diye konuştu.

Ailenin önemine de değine Fatma Şahin, toplumun manevi şemsiyesi olan aile değerlerine sahip çıkarak, ülkenin gelişim ve değişimine katkı sağlayacaklarını kaydetti.

-Şehit annesine plaket

Bakan Fatma Şahin, tören kapsamında Şırnak'ta 2007 yılında terör örgütü PKK üyelerince, terhisine 20 gün kala şehit edilen ve Şanlıurfa Valiliği'nce yılın annesi seçilen onbaşı Kasım Aksoy'un annesi Zeliha Aksoy'a plaket verdi.

Şahin, ayrıca Sümeyye Erdoğan ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ile kadın kültür merkezinin yöneticilerine de projeye katkılarından dolayı plaket verdi.

Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da eşlerini kaybeden bazı kadınlara

"Dul maaşı" kapsamındaki çeklerini teslim etti.

Etkinliğin sonunda Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, Aile Okulu'nun ilk dersi olarak, "Ailede ahlak" konulu sunum yaptı.

Etkinliğe Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ve davetliler katıldı.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Fatma Şahin Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title