Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "Kız Çocuklarının Yeri Okullardır"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesine tepki göstererek, "Kız çocuklarımız okula gitsin, eğitim alsınlar, güçlü olsunlar, hayata çok güçlü şekilde hazırlansınlar istiyoruz.

ORHAN GÜNGÖR - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesine tepki göstererek, "Kız çocuklarımız okula gitsin, eğitim alsınlar, güçlü olsunlar, hayata çok güçlü şekilde hazırlansınlar istiyoruz. Kız çocuklarının yeri okullardır." dedi.

Kaya, AK Parti hükümetleri olarak Türkiye'de son 15 yılda erken yaşta evliliklerle mücadele anlamında önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.

Yaptıkları çalışmalarla erken yaşta evliliklerin ortadan kaldırılmasına çalıştıklarını belirten Bakan Kaya, "Özellikle başlattığımız eğitim seferberliği ile kız çocuklarının okullaşma oranında yakaladığımız yükseliş ile erken yaşta evliliklerde de büyük bir azalma görüldü ama halen yeterli değil. Erken yaşta evliliklerin tamamen yok olmasını istiyor ve hedefliyoruz. Bunun için çalışıyoruz, gayret ediyoruz." diye konuştu.

Kaya, Ağrı'da erken yaşta evlilik oranının çok fazla olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Haydi Kızlar Okula kampanyasıyla, yapılan birçok eğitim seferberliği kampanyalarıyla kız çocuklarımızın okullaşma oranlarında çok ciddi bir yükseliş sağladık. Bunun için hem okullaşma oranlarını artırmayı hedefliyoruz hem de tabii ki aileleri ve kızlarımızı bilinçlendirmeyi, erken yaşta evlilikle mücadele etmek anlamında eğitim çalışmalarını da artırmayı hedefliyoruz."

Erken yaşta evlilikle mücadelede Ağrı "pilot il" seçildi

Ağrı'da erken yaşta evliliklerin fazla olduğuna vurgu yapan Fatma Betül Sayan Kaya, şöyle devam etti:

"Ağrı'da yaptığımız çalışmalar sonucunda erken yaşta evliliklerin maalesef Türkiye ortalamasının 3 katından biraz fazla olduğunu gördük. Bu gerçekten bizi derinden üzdü. Türkiye'deki hedefimiz erken yaşta evlilikleri tamamen ortadan kaldırmak. Ağrı'yı da 'pilot il' olarak seçtik. Burada bugünden itibaren erken yaşta evlilikle mücadele anlamında kurullar kuracağız ve çok ciddi çalışmalarımızı başlatacağız."

Türkiye genelinde de erken yaşta evliliklerle mücadelelerinin hız kesmeden çok ciddi şekilde devam edeceğini aktaran Kaya, "Kız çocuklarımız okula gitsin, eğitim alsınlar, güçlü olsunlar, hayata çok güçlü şekilde hazırlansınlar istiyoruz. Kız çocuklarının yeri okullardır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Ak Parti Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title