Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, halka hizmet etmenin kendileri için zevk, vazife ve farz olduğunu bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, halka hizmet etmenin kendileri için zevk, vazife ve farz olduğunu bildirdi.

İslam, Serdivan ilçesinde AK Parti İl Gençlik Kollarınca düzenlenen "Gençlik Buluşması"nda yaptığı konuşmada, gençlerin "Bir hikayemiz olsun" başlığı altında toplandıklarını söyledi.

Kendisinin "78 kuşağı" olduğunu belirten İslam, "Bizim bir hikayemiz var. Sizin de bir hikayeniz olmalı. Bizim hikayemiz iyi bir hikaye değil. Bizim hikayemiz, 70, 80, 90 darbesini en sonunda 28 Şubat'ı görenler, onun arkasından eldivenli, eldivensiz, balyozlu bir sürü açık, örtük darbeyi görenler. Benim kuşağımın hikayesi bu. Biz bu hikayeyi yaşadığımız, büyüdüğümüz için şuna ant içtik, 'Bizim çocuklarımız başka bir hikaye, mutlu bir hikaye yaşasın, güzel bir Türkiye'de yaşasın.' Hayatımız boyunca bunun için mücadele ettik, sizin için mücadele ettik" ifadesini kullandı.

AK Parti iktidara geldiğinde 76 üniversite bulunduğunu, bugün ise bunun 176'ya çıktığını dile getiren İslam, 81 ilin tamamında üniversite olduğunu kaydetti.

İslam, üniversitelerdeki öğretim elemanı sayısının 74 binden 150 bine çıktığını dile getirerek, "Yüksek öğrenim gören öğrenci sayısı 1 milyondu, şimdi 2,5 milyon. Üniversiteye aktarılan ödenek sadece 2,5 milyar liraydı şimdi 19 milyar. Her öğrenciye öğrenim kredisi veriyoruz. 13 yılda burs ve öğrenim kredilerini tam 570 kat artırdık" diye konuştu.

"Allah'ıma hamdolsun bugünleri bize gösterdiği için" diyen İslam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu necip millete hizmet etme zevkini bize verdiği için. Halkımıza hizmet etmek bizim için zevktir, vazifedir, farzdır. Dünyaya, aleme böyle bakıyoruz. Vazifelendirilmiş olarak dünyaya geldiğimizi düşünüyoruz. O vazifenin de Hakka hizmet ve halka hizmet olduğunu düşünüyoruz. Başka da bir derdimiz yok. Allah'ın izniyle önümüzdeki ay yeni bir seçime doğru gidiyoruz. Türkiye yeniden şapkasını önüne koydu ve düşünüyor."

Kaynak: AA / Yerel

Ayşenur İslam 28 Şubat Serdivan Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title