Haberler

Aile Polisi Projesi Hayata Geçiyor

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Tarafından Yeni Bir Proje Uygulamaya Konuluyor 'Aile Polisi' Projesi Sayesinde, Erzincan'da Her Aile İçin Bir Polis Görevlendirilecek ve Güvenlik Mensuplarıyla Halkın Bütünleşerek Olaylara Cevap Vermesi Hedeflenecek.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yeni bir proje uygulamaya konuluyor 'Aile Polisi' Projesi sayesinde, Erzincan'da her aile için bir polis görevlendirilecek ve güvenlik mensuplarıyla halkın bütünleşerek olaylara cevap vermesi hedeflenecek.

Projenin tanıtımı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında Erzincan Emniyet Müdürü Dr.Ahmet Çimen ve Asayiş Şube Müdürü Nuri Ateş basın mensuplarına bilgi verdi. Emniyet Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda düzenlenen toplantıda, proje tüm detayları ile anlatıldı.

Müdür Çimen, polisiye faaliyetlerin toplumsal işbirliği ve halkın kendi güvenliğini sağlamasındaki sorumluluğu paylaşmasıyla, suçların oluşmasını önlemeyi ve suç oluştuğunda da yine vatandaşların desteğiyle hızlı bir şekilde suçun aydınlatılmasını ve suçluların yakalanmasını amaçladıklarını söyledi. Emniyet Müdürü Dr.Ahmet Çimen, aile polisi uygulamasında vatandaşların ve polislerin işbirliği yaparak mahalli asayiş problemlerini çözeceği ve suçları önleyeceğini belirtti.

Çimen, konuşmasında modern kent yönetiminde suçları önlemek veya suçluları yakalamanın görevinin yalnızca polisin sorumluluğunda olmadığını belirterek; ,"Suçla mücadele, herkesin sorumluluğuna dayanan, suçu sosyal bir sorun olarak algılayıp, kontrolünün de sosyal metotlarla çözülebileceği anlamına gelen çabaların aktörleri, polis, diğer resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve daha genel olarak halktır. Aile polisi uygulaması, toplumda yardıma en çok ihtiyaç duyulan, çocuk, yaşlı, fakir, özürlü ve evsiz gibi insanların hayatlarını koruma ve bunların hayat kalitelerini iyileştirmenin yeni yollarını bulmayı öngörmektedir."diye konuştu.

Aile Polisi Projesi’yle, polis teşkilatı, insan hakları ve bireysel özgürlüklerin teminatı olduğu için güvenlik hizmetlerinde sivil katılım ve demokratik etkileşimin özel bir önemi olduğunu ifade eden İl Emniyet Müdürü Ahmet Çimen,"Polis hizmetlerin esası, halkın beklenti ve taleplerine cevap vermektir. Toplumda polisin saygınlığı, halka vereceği güvene bağlıdır. Halk, polise güvenebildiği ölçüde saygı duyacaktır. Evrensel anlayış, polisliğin bir korku korumu olmaktan çıkartarak, bir güven kurumu haline getirilmesini zorunlu kılmaktadır. Aile polisi uygulamasına geçildiğinde, sadece suçlarla ilgili olarak resmi işlemler yapmakla kalınmayacak, suçların yeniden işlenmemesini sağlayabilmek için suçların nerede, ne zaman, kimler tarafından, nasıl işlendiği ve bunun sonucunda nasıl bir mağdur profili çıktığının tamamlanması gibi unsurlar dikkate alınacaktır. Erzincan'da her bir görevli polis memurumuza ortalama olarak 38 konut düşmektedir. Erzincan'ı biz 4'e böldük ve her bölgeye bir emniyet müdür yardımcısını sorumlu kıldık. Her bir mahalleden emniyet müdürlüğümüzde görevli bir şube müdürü sorumlu olacaktır. Sokaklardaki konut sayısının tespitini yaptık. Sorumlu şube müdürlerimiz, kendilerine verilecek olan konut formlarını ilgili personeline sokak sokak hatta hane, hane dağıtacaklar. Görevlilerimiz kendilerine dağıtılan ortalama 38 konutta oturan vatandaştan sorumlu olacaktır." dedi.

(İS-İRT-Y)

30.10.2007 17:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? Nihal ve Bahar Candan davası ne oldu? Candan kardeşler tahliye edildi mi? Brawl Stars bakım molası ne zaman biter 2024? Brawl Stars bakım molası saat kaçta bitecek? 25 Nisan 2024 ESRA EROL İZLE #128226 Esra Erol canlı izleme linki! Erol Erol saat kaçta, ne zaman? Filozof Atakan'ın son hali! Filozof Atakan kaç yaşında, kimdir? Seçim parası ne zaman yatacak? Seçim ücretleri ne zaman yatacak? 31 Mart Seçim ücretleri ne zaman yatırılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title