Haberler

Aile Meclisi Kararıyla Eşini Öldüren Koca, 2 Yıl Sonra Yakalandı

Güncelleme:

Diyarbakır'da, 24 yaşındaki eşi Çiğdem Pala'yı 'aile meclisi'nin kararıyla yatak odasında başından vurarak öldüren 26 yaşındaki Doğan Pala, 2 yıl sonra polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir İlçesi'nde 29 Ağustos 2016 tarihinde su tesisatçısı olan Doğan Pala, 'aile meclisi'nin kararıyla 3 çocuk annesi, eşi Çiğdem Pala'yı yatak odasında başından vurarak öldürüp, kaçtı. Pala, cinayetten iki yıl sonra polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda yakalandı.

ÇOCUKLAR KORUMA ALTINA ALINDI

Doğan Pala 'aile meclisi'nın kararıyla yatak odasında eşi Çiğdem Pala'yı başından vurarak öldürdü. Çocukların bağrışmaları üzerine kapısı açık olan eve giren komşuları, genç kadını yatak odasında kanlar içinde buldu. Çağırılan sağlık ekibi, Çiğdem Pala'nın yaşamını yitirdiğini saptadı. Polis ekipleri Doğan Hala'yı yakalamak için çalışma başlatırken, çiftin 2'si kız, 3 çocuğu ise koruma altına alındı.

ZORLA EVLENDİRİLMİŞ

Polisin yaptığı araştırmada, Çiğdem Pala'nın evlenmeden önce başkasını sevdiğini, bu kişinin genç kızı ailesinden istediğini, ancak ailenin zorla amcasının oğlu Doğan Pala ile evlendirdiğini saptadı. Çiğdem Pala'nın bir süre sonra sevdiği kişiyle yeniden görüşmeye başladığını ve bunu öğrenen Doğan Pala'nın 'Aile meclisi' kararı ile eşini infaz ettiği tespit edildi.

AİLE BÜYÜKLERİNE AZMETTİRME SUÇUNDAN İDDİANAME

Olayla ilgili gözaltına alınan çiftin 39 yaşındaki amcası B.P., 'kasten öldürmeye azmettirme' iddiasıyla tutuklandı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, firari Doğan Pala hakkında 'tasarlayarak öldürme', çiftin amcaları B.P., 54 yaşındaki halaları A.P. ile 55 yaşındaki H.P. ve babaanneleri 71 yaşındaki N.P. hakkında ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırladı. Sanıkların yargılanmasına devam ediliyor.

SUÇ ALETİ SİLAHLA YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet zanlısı Doğan Pala'nın, merkez Sur ilçesine bağlı Küçük Kadı köyünde olduğunu belirledi. Ekipler, cuma gecesi jandarma ve Özel Hareket polislerinin de destek verdiği operasyonla Pala'yı yakalayarak gözaltına aldı. Doğan Pala ile birlikte eşini öldürürken kullandığı silan da ele geçirildi.

Emniyete götürülen Pala'nın işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (13)

yılmaz:

zorla evlendirenler utansın

33
1
yanıtYanıtla
ökuzler:

onları da ıcerı atsınlar yazık kız keske dırekt sevdıgıne kacaydı evlenmeden once kız cocuklarına bunu reva gorenler utansın facıaya sebep olmuslar sonunda bız muslumanız derler tatlı su muslumanları sızı cehennemde locanız hazırdır heralde

yanıt10
yanıt2
pozitifo:

insana yorum yazmak istersin bunu sadece cizmek

12
1
yanıtYanıtla
efsane66:

olması gerekenı yapmış namus bu başka şeye benzemez helal olsun demek duser

1
10
yanıtYanıtla
anti yobaz:

ceza almaz bu ülkede adalet 2002de bitti

5
4
yanıtYanıtla
adalet yerini bulmuş:

kadında evlenmeden adalete sığınsaydı. elin namusu olmuş 3 çocuk doğurmuş gidip başkasına vermek te neyin nesi.

3
6
yanıtYanıtla
Cemil gülen:

Hiçmi o çocukları düşünmedin hayvan herif allah sizin gibi insanların belasını versin töreniz batsın iki ayaklı hayvansınız hepiniz

4
2
yanıtYanıtla
diyarbekirli:

cemil bey senin meshebin çok geniş herhalde evli bir kadın sevmiyorsa çocuk yapmıyacak çocukları varsa 3 tane gidip başkasıyla yatmıyacak tabiki cezası ölüm olur allah kimsenin başına getirmesin böyle bir olay

yanıt3
yanıt4
Adam:

Eğitim şart. 2018 yılında hala böyle şeyler görmek çok üzücü. Yanlış üstüne yanlışlar var hikayede. Sevdiğine vermediniz tamam olabilir, olayı bilmiyoruz, ama akrabasıyla zorla evlendirmek nedir. Kadının yaptığı da yanlış, böyle bir durum varsa erkek olarak boşanırsın gider. Ama yok, ''ultra erkek'' oldukları için namus temizlemek gerekir illa değil mi? Allah kimseyi testesteron ile güdülecek kadar düşürmesin

5
0
yanıtYanıtla
Karaköseli:

Cemil sen alışık olduğun için sana zor geliyor sana hak veriyorum çünkü hanımını ancak başkalarıyla paylaşmak isteyen geniş mezhepli kıskançlık duygusu olmayan domuzlar tepki gösterir

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title