Haberler

Aile İçi Şiddeti Önlesinler

ZEYNEP TOKUŞ'UN EŞİ ALP NUHOĞLU KAMU DAVASI AÇILMASINA İSYAN ETTİ.

Zeynep Tokuş'un şikayetini geri çekmesine rağmen 'eşine şiddet uyguladığı' gerekçesiyle hakkında kamu davası açılan Alp Nuhoğlu, sonunda isyan etti.

Eski Türkiye güzeli Zeynep Tokuş, jinekolog eşi Alp Nuhoğlu'nun kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 2005 yılında karakola başvurmuştu. Tokuş daha sonra şikayetini geri çekse de, savcılık TCK'nin 86/2-3-a maddesi gereğince çift hakkında kamu davası açılmasına karar verdi.

Dava sürerken, mahkemede sürpriz bir gelişme yaşandı ve hakim 'şikayetçi bulunmaması' gerekçesiyle bu yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne vurdu. Ancak, çiftin birbirlerine şiddet uyguladıklarını kaydeden Anayasa Mahkemesi talebi reddetti ve aile içi şiddete maruz kalınması durumunda kamu davası açılmasının zorunlu olduğuna hükmetti.

Bu karar nedeniyle yeniden yargılanacak olan Alp Nuhoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: 'Biz Zeynep'le yıllar önce küçük bir olay yaşadık, basının abarttığı gibi bir şey geçmedi aramızda. Üzerinden uzun zaman geçti. Bizim mutlu bir evliliğimiz var, bir de çocuğumuz oldu. Bütün bunların göz ardı edilip amme davası açılmış olmasını anlamış değilim. Aramızda ne bir sorun var, ne de bir mutsuzluk. Çok yakında bu işi öyle boyuta getirecekler ki, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de başvururlarsa hiç şaşırmam. Türkiye'nin bu kadar derdi, problemi varken bir savcının bununla uğraşmasına söyleyecek bir şey bulamıyorum, bravo diyorum. Sonuçta devlete karşı gelecek değiliz, ifademiz alınacaksa gidip ifademizi vereceğiz. Bizim gibi mutlu bir çift için amme davası açılacağına, binlerce mağdur kadın var, bir de onların evliliklerini, aile içi şiddete maruz kalıp kalmadıklarını araştırsınlar. Gerçek aile içi şiddeti önlesinler.' (Sema Denker/Kelebek)

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title