Haberler

Aile Hekimlerine Cumartesi Nöbeti

Aile hekimlerine cumartesi nöbeti İzmir'deki bazı aile hekimleri, cumartesi nöbeti uygulamasını bir günlük iş bırakma eylemiyle protesto etti.

Aile hekimlerine cumartesi nöbeti İzmir'deki bazı aile hekimleri, cumartesi nöbeti uygulamasını bir günlük iş bırakma eylemiyle protesto etti. Kentte faaliyet gösteren bazı aile sağlık merkezlerinde görevli hekimler Sağlık Bakanlığı'nın düzenlemesine tepki göstererek acil durum ve bebek hastaları dışında sağlık hizmeti vermedi. İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde bir araya gelen aile hekimleri adına basın açıklaması yapan İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Murat Pala, haftada 6 gün, günde 12 saat ve ayda 300 saat çalışmanın insan haklarına aykırı olduğunu belirtti. İş bırakma eylemini aile hekimlerinin sesini duyurmak, halkın sağlığına sahi çıkmak için yaptıklarını kaydeden Dr. Pala, Ankara'da cumartesi günü düzenlenecek mitinge katılacaklarını duyurdu. Aile hekimlerinin görevlerini yaparken kendilerini tapu memuru olarak görmediğini kaydeden Pala, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sağlık hizmeti 7 gün, 24 saat verilmesi gereken bir hizmettir. Ancak bu demek değildir ki her sağlık personeli 7 gün 24 saat çalışır. Sağlık hizmeti farklı kurumlar tarafından verilir, bunun düzenlemesini yapma görevi de Sağlık Bakanlığı'na aittir. Sağlık Bakanımız, 'nöbetsiz aile hekimi olmaz' demektedir. Ancak şu an aile hekimleri zaten tüm Türkiye'de ücretsiz olarak defin nöbetleri ve adli nöbetleri tutmaktadır. Ayrıca ihtiyaç olan hastanelerde de acil nöbetlerine dahil olmaktadırlar."Öte yandan Bayraklı 14 nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde de aile hekimleri acil durumlar ve bebek hastalar dışında sağlık hizmeti vermedi. 82 yaşındaki İhsan Öztürk, kalp hastası olduğunu, ilaç yazdırmak için aile sağlığı merkezine geldiğini, ancak geri dönmek zorunda kaldığını, yine de doktorların iyi şartlarda çalışması gerektiğini belirterek, eylemlerine destek vermek istediğini anlattı.77 yaşındaki Fazıl Bilgeer de sistem nedeniyle hem hastanın hem de doktorun mağdur olduğunu dile getirdi. ...

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title