Haberler

Aile Hekimlerinden Tabip Odası'na Tepki

İzmir Tabip Odası Yönetiminin Aile Hekimliği Uygulamasının İptal Edildiğine Yönelik Yaptığı Açıklamaların Gerçeği Yansıtmadığı Belirtildi.

İzmir Tabip Odası yönetiminin Aile Hekimliği uygulamasının iptal edildiğine yönelik yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Tabip Odası'nın Aile Hekimliği Uygulaması'na karşı açtığı davalarla ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya İZAHED Başkanı Abdullah Okyay, İZAHED Başkan Yardımcısı Aynur Toksun, İZAHED Genel Sekreteri Tülin Arulat ve diğer aile hekimleri katıldı. Toplantıda İzmir Tabip Odası'nın açıklamaları nedeniyle basında yansıtılan Aile Hekimliği uygulamasının iptali yönünde bir durumun söz konusu olmadığı, sadece Aile Hekimliği

Yerleştirme Yönergesi'nin iki maddesinin iptal edildiği belirtildi.

Toplantıda aile hekimleri adına bir basın açıklaması yapan İZAHED Genel Sekreteri Dr. Tülin Arulat, İzmir Tabip Odası yönetiminin Aile Hekimliği uygulamasının iptal edildiğine yönelik açıklamalarına değinerek bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. İzmir'deki aile hekimlerinin görevlerinin başında olduğunu belirten Arulat, "Çok iyi bilinmelidir ki, yargı kararı İzmir Tabip Odası yöneticilerinin sürekli olarak kamuoyunu yanılttığı gibi kesinlikle aile hekimliği uygulamasının iptal edildiği

şeklinde değil, aile hekimliği yerleştirme yönergesinin iki maddesinin iptaliyle ilgilidir. Zaten bu yönerge yürürlükte değildi. Sağlık Müdürlüğü bunu uygulamıyordu. İzmir'de aile hekimliğinin iptali ile ilgili hüküm içermemektedir" dedi.

İzmir Tabip Odası'nın aile hekimliğini tercih etmiş hekimlere yönelik yaptığı açıklamaların kendilerini rencide ettiğini belirten Arulat, bu durumun mesleki bir tercih olduğunu, farklı bir amaç taşımadığını söyledi. Aile hekimliği uygulamasının Türkiye'de üçüncü yılını, İzmir'de ise altıncı ayını doldurduğunu belirten Arulat, uygulamanın İzmir'de son derece başarılı olduğunu fakat İzmir Tabip Odası'nın açıklamaları nedeniyle İzmir halkının yanlış bilgilendirildiğini savundu.

İZAHED Başkan Yardımcısı Dr. Aynur Toksun da 6 ay süresince Aile Hekimliği'ne yönelik neler yapıldığını anlatan bir sunum yaptı. Aile Hekimliği uygulamasıyla basında yansıtıldığı gibi sağlık hizmetlerinde bir kötüye gidiş durumunun yaşanmadığını belirten Toksun, aksine Aile Hekimliği uygulamasından yararlanan hastaların hizmetten son derece memnun olduklarını savundu. Bunu rakamlarla da ortaya koyabileceklerine dikkat çeken Toksun, sözlerini şöyle tamamladı: "Kendi meslek odamızın üyelerine karşı

sergilediği bu tutumu bizi düşündürüyor. Tabip Odası'nın yansıttığı gibi görevden alınmamız gibi bir durum söz konusu değil. Biz görevdeyiz, Tabip Odası'nı da göreve çağırıyoruz. Amaç 1. basamak sağlık hizmetlerini iyileştirmekse onlardan destek bekliyoruz."

(EY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title