Haberler

Aikido'nun kraliçesi, kadınlara savunmayı ögretiyor!

Güncelleme:

Federasyonun diploma töreni ile Avrupa ve Türkiye'nin 6.'dan seviyesindeki ilk kadın Aikido'cusu olan Ayşe Sevgi Aksoy'un Aikido'nun faydaları ile alakalı şu konulara konuştu.

"Aikido ne bir dövüş tekniği, ne de bir düşmanı yenme yöntemidir. O dünyaya uyumu getirmek ve insan varlığını tek bir aileye dönüştürmek için vardır. Aikido, savaş sanatlarındaki kâinat kurallarının bir ifadesidir. Dolayısıyla Aikido, suyun yüksek yerden aşağıya doğru akması gibi tabiata uyarak kendi vücudunu serbest ve rahat hareket ettirmeyi, karşıdaki insanın ki denilen enerjisine uymayı ve bu enerjiyi durmaksızın akıtıp yönlendirmeyi kısacası yürek ve vücudun bütünlüğünü amaçlayan çalışma yoludur.Doğanın sevgisi her şeye yönelmiştir. Doğan güneş, herkes ve her şey için doğar. Yağan yağmurdan ise ihtiyacı olan herkes faydalanır. Yapmanız gereken ise sadece bunları görebilmektir." O Türkiye'nin ilk kadın aikido ustası. Erkeklerin çok az bildiği bu felsefeyi kadınlara, erkeklere ve çocuklara öğretmeyi misyon edinmiş bir dava insanı. Onun davasının amacı ise, içsel huzuru yakalamak, barışa, iyiye, doğruya hedeflenmek. Aikido felsefesi ile insanın başta kendisinden sonra da çevresinden kendisini nasıl koruyacağını öğreten Aikido'nun kraliçesi Ayşe Sevgi Aksoy , Aikido ile Sabır, Disiplin, özgüven, odaklanma ve denge kazanılacağını dile getirirken ayrıca kadınlara savunmayı ögretiyor!

AİKİDO'NUN KRALİÇESİ!

Aikido'nun kraliçesi, kadınlara savunmayı ögretiyor!

"Meslek hayatımın 29. Yılında, Avrupa ve Türkiye'nin 6. Dan ilk kadın Aikido'cusu olmanın gururunu yaşıyorum.Aikido Kraliçesi lakabımı federasyondan almak beni mutlu etti. Herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Yıllardır Aikido konusunda çalışmalar yürüten Aksoy, Japon hocaları Türkiye'ye getirerek Aikido geleneklerine bağlı bir eğitim imkanı sunuyor. Özellikle çocuklar ve kadınlar konusunda oldukça hassas olduğunu belirten Aksoy,kadınlar kısa süreli kişisel savunma eğitimleri de organize ediyor. Acıbadem'de bulunan Sevgi Aikido Dojo'su yıllardır hizmet veriyor. Bir çok ünlü ismin de eğitim aldığı Sevgi Aikido bu konuda oldukça iyi bir geçmişe de sahip.

Aikido'nun kraliçesi, kadınlara savunmayı ögretiyor!

Kaynak: Bültenler / Şaziye Ceyhan - Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title