Haberler

AİHM Hizbullah Davasında Türkiye'yi Haksız Buldu

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Hizbullah Üyesi Oldukları Gerekçesiyle 12 Yıl Hapis Cezasına Çarptırılan Muhammed Fesih Sögüt ve Zülfikar Söğüt'ün Adil Bir Biçimde Yargılanmadıklarına Karar Verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Hizbullah üyesi oldukları gerekçesiyle 12 yıl hapis cezasına çarptırılan Muhammed Fesih Sögüt ve Zülfikar Söğüt'ün adil bir biçimde yargılanmadıklarına karar verdi.

Strazburg'da faaliyet gösteren AİHM, Muhammed Fesih Sögüt ve Zülfikar Söğüt'ün yaptıkları şikayet üzerine açılan davada Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin adil yargılanma hakkına ilişkin maddesinin ihlal edildiğini bildirdi.

Ancak Mahkeme, söz konusu maddenin ihlaline oy birliği ile kararlaştırırken başvuru yapan iki kişinin bu yönde bir talepte bulunmadıkları için tazminat belirlemedi.

Batman'da yaşadıkları belirtilen Muhammed Fesih Söğüt ve Zülfikar Söğüt, yaşadışı silahlı örgüt Hizbullah üyeliği gerekçesiyle 12 yıl ve 6 ay hapis cezalarına çarptırılmıştı. Mahkeme'nin bu yöndeki kararı, Yargıtay tarafından 2002 yılında onaylandı.

Ancak AİMH, Yargıtay'daki duruşma sırasında sanıkların, savcının dile getirdiği görüşlere yanıt veremediklerine dikkat çekti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title