Haberler

AIFD'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mete Hüsemoğlu Oldu

Güncelleme:

Genel Kurul'da AIFD'nin yeni dönem yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi. AbbVie Türkiye Genel Müdürü Dr. Mete Hüsemoğlu AIFD Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin (AIFD) 16'ıncı Olağan Genel Kurul toplantısı 15 Şubat'ta gerçekleştirildi.

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin (AIFD) 16'ıncı Olağan Genel Kurulu, 15 Şubat 2018, Cuma günü İstanbul'da gerçekleştirildi. Genel Kurul'da, derneğin yeni dönem yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyeleri seçildi. Yeni yönetim kurulunun ilk toplantısında yapılan görev dağılımı sonucunda, Dr. Mete Hüsemoğlu Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Yeni dönemde AIFD Yönetim Kurulu üyeleri olarak Ali Cem Öztürk (Sanofi), Avinash Potnis (Novartis), Burak Cem (Novo Nordisk), Jose Daniel Lucas Guerrero (Lilly), Maria Fernanda de Almeida Prado (Johnson & Johnson), Muhittin Bilgütay (Baush & Lomb), Mustafa Cem Açık (Pfizer), Renan Özyerli (MSD), Selim Giray (GSK), Uğur Bingöl (İ.E Menarini) seçildi. AIFD Denetleme Kurulu ise Güldem Berkman (Amgen), Serkan Barış (AstraZeneca), Şehram Zayer (Merck) isimlerinden oluşuyor.

AIFD Genel Kurulu'nda ayrıca, derneğin 2018 faaliyetleri değerlendirilerek, 2019 yılına dair öncelikler görüşüldü. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Dr. Mete Hüsemoğlu, 2019 ve önümüzdeki yıllarda yapılacaklara odaklanmanın önemliolacağına ve Türkiye'deki hastaların yenilikçi ilaçlara hızlı erişimi ve yenilikçiliğin korunması ana konularının yıl boyunca AIFD paydaşlarının da değerli katkılarıyla sürekli gündemde tutulması gerektiğine vurgu yaptı. Hüsemoğlu ayrıca, ülkemizde sağlık sorunlarına etkin çözümler bulunması için gerçekleştirilecek tüm çalışmalarda, mevcuttan daha geniş bir paydaş topluluğuyla birlikte hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.

Hüsemoğlu konuşmasına şöyle devam etti, "Üye firmalarımızın ülkemize üretimden klinik çalışmalara, istihdamdan inovasyona kadar pek çok alanda yaptıkları katkıyı, paydaşlarımıza anlatmamız için her zamankinden daha çok çalışmamız lazım. Ülkemizde oluşan yeni kurumsal yapıyı ve paydaşlarımızı gözeterek, hedeflerimizi ve ülkeye sağlayacağımız katma değeri ortaya koymamız gerekiyor. Bu yılki kur güncellenmesi oranı yüzde 70 olan katsayının yüzde 60'a düşürülmesiyle yüzde 26,4 olarak belirlendi, bu şekilde ilaç fiyatlamasında kullanılan 2,69 avro kuru 3,40 olarak tespit edildi.Yenilikçi ilaçların daha hızlı Türkiye'ye gelmesi için sürdürülebilir bir fiyat sisteminin sağlanması bir zorunluluk haline geldi. Bunu gerçekleştirmek de gelecek dönem için önceliklerimiz arasında yer alıyor."

Hüsemoğlu konuşmasına son verirken, yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik etti ve 2019 yılında da AIFD'nin, ülkemizin sağlık ve ekonomisine artan şekilde katkıda bulunmaya devam edeceğine inancının sonsuz olduğunu ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title