Haberler

Aibü ve İlköğretim Öğrencilerinin Başarısı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri ve Dodurga Abdi Sina İlköğretim Okulu 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin ortaklaşa hazırladığı Bilim Şenliği'nde projeler birbirleriyle yarışırken, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Dodurga Abdi Sina İlköğretim Okulu öğrencilerine proje bazında yardım eden AİBÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri, 50 ayrı proje hazırladılar. Bir ay boyunca devam eden çalışmalar sonunda hazırlanan projeler Dodurga Abdi Sina İlköğretim Okulu'nda yapılan şenlikte birbiriyle yarıştı.

İlköğretim okulu öğrencilerinin bilimi tanımalarına imkan sağlayan yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Yarışmada, Yakup Usta-Mert Çetin isimli öğrencilerin 'Ayakkabı boyama makinesi' adlı projesi birinci olurken, Merve Atıcı ve Sercan Köseoğlu'nun 'Ev atıklarının bitki gelişimine etkisi' projesi 2. oldu. Yarışmada 3'üncülüğü ise Eren Biçer ile Kenan Doğan isimli öğrencilerin 'Deprem alarmı' adlı projesi kazandı.

Proje hakkında bilgi veren AİBÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihal Doğan, "Bilimi sevdirebilmek amacıyla ilköğretim öğrencileri ile birlikte bir ayda 50 proje hazırladık ve sergiledik. Yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda ilk 4'e giren projelere değişik hediyeler verdik. Ayrıca etkinlilere katılan tüm öğrencilere Tübitak popüler bilim kitaplarını hediye ettik" dedi.

Amaçlarının ilköğretim okulu öğrencilerine bilimin her yerde yapılabileceğini göstermek olduğunu belirten Nihal Doğan, "Bizim amacımız bilimi sevdirebilmek ve bilimin her yerde yapılabileceğini göstermek. Öğrencilere bilimsel bir araştırmanın nasıl yapıldığını öğrettik. Bilim insanının öcü olmadığını öğrendiler. Hepsi birer bilim insanı gibi çalıştı. Çok da güzel projeler çıktı. Özellikle böyle bir okulu seçtik. Şehir merkezinden bir okul değil de köyden bir okul olması, burada ki çocuklara da bilimi sevdirmek, bilimsel bir çalışma yaptırmak ve onlarla daha yakından ilgilenmek için bu çalışmayı uygun gördük. Bu projeyi gelecek yıl başka bir köy okulunda sürdüreceğiz" diye konuştu.

(BV-AK) 13.06.2008 16:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title