Haberler

Ahşap Klarnet Üretiyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde Nefesli Çalgıları Tamiri Eden 56 Yaşındaki Aydan Akıneri, Ahşap Klarnet Üretmeye Başladı.

İzmir Devlet Opera ve Balesi`nde nefesli çalgıları tamiri eden 56 yaşındaki Aydan Akıneri, ahşap klarnet üretmeye başladı.

Ankara`daki Bilkent Üniversitesi`nde 10 yıl boyunca öğretim görevlisi ve orkestra müdürlüğü yapan Aydan Akıneri, 4 yıl önce geldiği İzmir`de çalışmalarını, eski Konak Tütün Deposu`nda 150 metrekarelik atölyede sürdürüyor. Tüm Türkiye`den gelen nefesli çalgıların tamamını tamir ve bakımı yapan Aydan Akıneri, ortağı Tayfun Demirkol ile Karşıyaka Örnekköy`de kurduğu `Nazmak` adını verdiği şirketin atölyesinde de el yapımı ahşap klarnet ve flüt ağzı üretiyor. Klarnet ve flüt ağızlarını Güney Afrika`daki 25 yıllık granadil ve mobani ağaçlarından yaptığını belirten Akıneri, şöyle dedi:

``7 kişilik ekiple şu ana kadar el yapımı 3 ahşap klarnet ürettik. Olumlu tepkiler alınca, seri üretime geçmeye karar verdik. Markamızı da `Gırnata` olarak belirledik. Bize ulaşmak isteyenler `www.girnata.com` adresini gezebilir. 1500 Euro`dan klarnetin satışını gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar yurt dışından getirtilen bu çalgıları artık İzmir`de üretebiliyoruz.``

İzmir Devlet Opera ve Balesi`nin orkestra müdürü Galip Gümüş tarafından 4 yıl önce Ankara`dan İzmir`e transfer edildiğini belirten Aydan Akıneri, ``1973 yılından beri Yamaha`nın, 1984`ten beri dünyanın en büyük enstrüman üreticisi olan Boosey & Hawkes`un resmi temsilcisiyim. Enstrümanlara hayat veriyorum. Dünyada 130 kişinin üye olduğu Uluslararası Profesyonel Müzik Aletleri ve Teknisyenleri Birliği`nin Türkiye`de tek üyesiyim. Tamirini yapamayacağım nefesli çalgı yok`` diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title