Haberler

Ahşap Heykel Sempozyumu Sona Erdi - Heykeltıraş Güntepe: ''Bu Tür Festivaller 15-20 Sanatçıyı İçinde Barındırmalı, 3-4 Kişiyle Etkinlik Düzenleyip Kamuoyu Oluşturamazsınız''

Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere beldesindeki ''14. Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu'' sona erdi.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere beldesindeki ''14. Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu'' sona erdi.

1 Temmuzda başlayan ve 31 Temmuza dek sürecek olan 14. Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumuna, Cemil Güntepe, Ersin Tavukçu, Ümit Turgay Durgun ile Bulgaristan'dan Kaman Tanev katıldı.

Yüzbaşılar Mahallesi sahil şeridinde iki hafta süren bir çalışmadan sonra yapılan heykeller, belediye yönetimine teslim edildikten sonra sergilenmeye başlandı.

Heykeltıraş Cemil Güntepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival ve sempozyumların, heykel sanatına ve Türk sanatına katkısının büyük olduğunu söyledi.

Geçmiş yıllarda yapılan sempozyumlara, Fransa'dan, Japonya'dan, İsrail'den ve birçok yabancı ülkeden onlarca sanatçının katıldığını anlatan Güntepe, ancak bu yıl düzenlenen sempozyuma katılımın düşük olduğunu belirtti.

Katılım konusundaki endişelerini Değirmendere Belediyesi yetkililerine defalarca ilettiğini anlatan Güntepe, şunları kaydetti:

''Ben 16 yıllık sanatçıyım. Bir çok sempozyum ve festivale katıldım. Bu tür festivaller, 15-20 sanatçıyı içinde barındırmalı, 3-4 kişiyle etkinlik düzenleyip kamuoyu oluşturamazsınız. Buradaki sanatçı sayısının az olması, sanırım katılımın az olması istendiği içindir. Bu böyle olmamalı.

2006'da yaşıyoruz. Sanat evrensel kültürdür. Demek ki, görüş darlığı söz konusu. Görüş darlığının burada yansımasını görüyoruz. Maksat uluslararası iletişimi de artırmaktır.

Dünyanın kapılarının açıldığı dönemde kapıları kapamak, bunu az sayıya indirgemek sanatı bu şekilde çoğaltacağız düşüncesi bence çok yanlış. Devletin, yerel yönetimlerin sanata ve sanatçısına her zaman maddi ve manevi olarak destek olması lazım.''

Güntepe, 12 günde tamamladığı eserinde 17 Ağustos Marmara depreminde ailesini ve yakınlarını kaybeden adamı, bundan sonraki yaşantısında yapacağı bir şeyi olmadığını anlatmaya çalıştığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title