Haberler

Ahşap aksesuarlarla bahçeleri süslüyor

Güncelleme:

SAKARYA'nın Sapanca ilçesinde, Telat Öztaş (52), el emeği ile ahşaptan yaptığı aksesuarlarla bahçeleri süslüyor.

SAKARYA'nın Sapanca ilçesinde, Telat Öztaş (52), el emeği ile ahşaptan yaptığı aksesuarlarla bahçeleri süslüyor. Öztaş aksesuarların tamamının kendi tasarımı olduğunu, el emeği ürünlerin beğenildiğini söyledi.

Uzun yıllar kereste işi yapan Telat Öztaş, iflas etmesiyle 2001 yılında bahçe aksesuarları üzerine bir dükkan açtı. El emeği ile ahşap oymaya başlayan ve ortaya çıkan ürünlerden memnun olan Öztaş'ın aksesuarları beğeni topladı. Ahşaptan yapılan kuş yuvaları, biblolar, hayvan figürlerinin yanı sıra farklı malzemelerden yapılan aksesuarlar da satılırken, dükkan bahçelerine renk katmak isteyenlerin uğrak yeri oldu.

Daha önce kereste üzerine işletmesi olduğunu söyleyen Öztaş, "O işte iflas edince bahçe aksesuarları üzerine böyle bir tasarım yaptım. Tamamen kendi el becerim ile ahşap üzerinde oymaya başladım ve elimizden güzel ürünler çıktı. Bunun üzerine bir dükkan açmaya karar verdim. 19 senedir de bu işte devam ediyoruz. Özellikle ahşap ürünleri hiçbir kalıbı olmadan, kafamda tasarladığım ve tamamen el emeği ile yaptım. Evim ve atölyem yakın olduğu için gece tasarladım, gündüz uygulama yaptım ve güzel eserler çıkarttım. Projeyi uygulayarak dükkanımızda sergilemeye başladık" dedi.

'8- 10 SENE İÇERİSİNDE HİÇ PARA KAZANAMADIK'

Bir kuş evinin 1 günlük uğraş sonucu tamamen hazır konuma geldiğini belirten Öztaş, "El emeğine bizim insanımız çok saygı duyuyor. Sanatçılarımız, akademisyenler, hocalar zaman zaman ziyaretimize gelerek hem alışveriş yapıyorlar hem de sohbet ediyoruz. Gelenler böyle bir şeyin nasıl aklıma geldiğini ve nasıl tasarladığımı düşünerek şaşırıyorlar. Uzun yıllar gösterdiğimiz çaba neticesinde ortaya şaheser bir görüntü çıkarttık. Bu işe başladıktan sonra 8-10 sene içerisinde hiç para kazanamadık. Zeminin oturmaya başlaması ve reklamlar sayesinde insanların bizi öğrenmesi ile piyasaya tutunduk. Şu anda da işlerimiz gayet iyi" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sapanca Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title