Haberler

Ahmur Kampı İçin Somut Adım Yok

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (Bmmyk), Türkiye ve Irak Arasında Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'na İlişkin Bugün Cenevre'de Yapılan Üçlü Görüşme, Kesin Bir Anlaşmaya Varılmadan Sona Erdi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Türkiye ve Irak arasında kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'na ilişkin bugün Cenevre'de yapılan üçlü görüşme, kesin bir anlaşmaya varılmadan sona erdi.

Toplantının sona ermesinin ardından yapılan ortak açıklamada, Mahmur Kampı'nın kapatılması ve kampta yaşayanlar için çözümlerin belirlenmesi konularının görüşüldüğü belirtilerek, ''Görüşmelere Türkiye, Irak, BMMYK'nın yanısıra ABD'nin de gözlemci olarak katıldığı'' belirtildi.

Taraflar arasında görüşmelerin ilerki tarihlerde sürmesinin kararlaştırıldığı belirtilen ortak açıklamada, hangi konularda somut bir anlaşmaya varıldığı belirtilmedi.

Toplantıda, taraflar arasında ağırlıklı olarak ''Mahmur Kampı'ndaki mültecilerin gönüllü geri dönüşü ya da Irak'a entegre edilmeleri'' konuları tartışıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title