Haberler

Ahmet ve Nedim'in Tutukluluğunun Birinci Yılını Protesto Ettiler

Odatv Davası'nın tutuklu sanıkları gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmalarının 1. yıldönümü Taksim'de protesto edildi.

Sivil Toplum Örgütleri, sendikalar, gazeteciler ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü'nün de destek verdiği eyleme yaklaşık 200 kişilik bir grup katıldı. Taksim Meydanı'nın da toplanan 'Yansakta dokunacağız' yazılı pankart eşliğinde Galatarasay Meydanı'na kadar yürüdü. Ellerinde 'Özgür basın herkese lazım', 'TMY ve ÖYM kaldırılsın', 'Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın', 'Cezaevinde gazeteci istemiyoruz' yazılı dövizler taşıyan eylemciler, Ahmet Şık ve Nedim Şener alehine sloganlar attılar. Sloganlarla hükümeti de eleştiren grup Galatarasay Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı.

GALATARASAY'DA BASIN AÇIKLAMASI

Ahmet Şık ve Nedim Şener'i tutuklayarak gerçeklerin perdelendiği belirtilen basın açıklamasında, "Devleti ele geçiren yeni egemenler, eski taktikleri cilalayarak Uğur Mumcu'dan Musa Anter'e, İzzet Kezer'den Hrant Dink'e kadar öldürerek yapamadıklarını, bu kez hapse atarak yapmak istiyorlar. Dünyada en çok gazeteci hapsedilen ülke ne yazık ki Türkiye..." denildi.

CUMARTESİ ANNELERİ'NE DESTEK

Basın açıklamasının ardından gruptan bazıları 'Cumartesi Anneleri' olarak adlandırılan kayıp yakınlarına destek verdi. Cumartesi Anneleri'nin basın açıklamasını grup adına tutuklu gazeteci Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık okudu. Hem gazeteciler için yapılan yürüyüşe hem Cumartesi Anneleri'nin eylemine CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Bihlun Tamaylıgil de destek verdi.

(BB) - İstanbul / Beyoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Nedim Şener Ahmet Şık Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title