Haberler

Ahmet Türk'ten Erdoğan'a Yanıt : "Eşini Sevmenin Kürt Sorunu ile Ne İlgisi Var"

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk,başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kürtlerin Hak Sorunu Yoktur" Sözüne Diyarbakır'dan Yanıt Verdi. Türk, "Sayın Başbakanın Sizin Eşinizi Sevmenizle Kürt Sorununun Ne İlgisi Var Onu Öğrenmek İstiyorum. Eşinizi Sevebilirsiniz, Mutluluklar Diliyorum, Buna İtirazımız Yok. O Zaman Farklı Şeyler Söylemek Mümkün, Eşini Sevmeyenlere Göre Kürt Sorunu mu Var Bu Ülkede" Dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'deki Medeniyetler Buluşması Toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı, "Türkiye'de Kürtlerin hak sorunu yok" sözlerine tepki göstererek, "Sayın Başbakan, sizin eşinizi sevmenizle Kürt sorununun ne ilgisi var" dedi.

     DTP Genel Başkanı Türk, Diyarbakır Belediyesi'nin 500 bin yolcu kapasiteli Otogar açılışında Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Türk, Başbakan Erdoğan'ın Medeniyetler Buluşması toplantısı sonrası yaptığı açıklamalara değinerek, "'Benim eşim Siirtlidir, Arap'tır, eşimi de çok seviyorum. Ülkemde de Kürt sorunu yok, hak sorunu yok' dedi. Sayın Başbakan, sizin eşinizi sevmenizle Kürt sorununun ne ilgisi var onu öğrenmek istiyorum. eşinizi sevebilirsiniz, mutluluklar diliyorum, buna itirazımız yok. O zaman farklı şeyler söylemek mümkün, eşini sevmeyenlere göre Kürt sorunu mu var bu ülkede" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ

     "Sayın Başbakan gerçekten bu sözü niçin kullandığınızı, halkımıza anlatmak durumundasınız. Geçmişte bu ülkenin kayıtlarında var, Genelkurmay'ın kayıtlarında var, bu ülkede 29 isyan yapıldı diyor. Bugün Sayın Başbakan Kürt sorunu yok diyor. Peki o zaman niye 29 isyan yapıldı diyorsunuz. Ama birileri bu 29 isyansa bunu da imhayla, inkarla biz bunu ortadan kaldırırız diyor. 29 başkaldırı olmuş ve çözülmemişse o zaman bu sorunun çözümü için farklı yaklaşmak gerekir. Halkımız barış ve demokrasi sesini tüm dünyaya ulaştırdı. bu konuda da önemli fırsatlar sağlandı. Kanın durdurulması için bir eylemsizlik dönemi yaşanıyor. Ancak bütün bu gelişmelere rağmen birileri o statükocu güçler bugün iktidarlarını sürdürmek için hala inat ediyor. Çünkü Türkiye'nin demokratikleşmesi, Kürt sorununun çözülmesi, statükocu güçlerin iktidarını elinden alacaktır. Ancak, siyasi irade bunu bile görmekten uzak ve aciz bir durumdadır. Biz bütün bu olumsuzluklara rağmen barışçıl yüzümüzü göstereceğiz. Barış elimizi uzatacağız, bu kanın durması için sabırla, inatla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ama şunu da bilsinler, Özgürlük ve demokrasi içinde her zaman can vermeye de hazırız, bedel ödemeye de hazırız. bunun da bilinmesini istiyoruz."

SİCİLYA MODELİ ÖNERİSİ

     Türk, bölgedeki işsizlik ve yoksulluk için merkezi yönetimin pek yardımcı olmadığını belirterek, İtalya'daki Sicilya modelini önerdi. Türk, "Geçmişte İtalya'da Sicilya ile ilgili devlet bütçesinin bir kısmı geri kalmış yerlere aktarılarak, bölgeler arasındaki dengenin oluşması için bir plan ortaya konulmuş. Ancak görüyoruz ki işsizliğin yoksulluğun büyük boyutlarda olduğu bir dönemde maalesef devletimiz, hükümetimiz duyarsız kalmaktadır" dedi.

HÜKÜMETİ KINIYORUZ

     Türk, bir süre önce DTP'li belediye başkanlarının Ankara'ya yaptıkları yürüyüşe de değindiği konuşmasında "Seçilmişler ateşkesin kalıcı olması için bir çaba gösterdiler. Ama Sayın Meclis Başkanı giden heyetle görüşmeyi bile kabul etmedi. Oysa ki biz TBMM'yi esas aldık, sorunların çözüm yeri olarak TBMM'yi aldık ve ona göre bir yürüyüş düzenledik. Ama maalesef üzülerek söylemek istiyorum ki bu yanıtsız kaldı. Barışa vurulan bir darbe olarak değerlendiriyoruz. Hükümetin bu cesaretsizliğini kınıyoruz" diye konuştu.

MESAJ GÖNDERENLER YUHALANDI

     Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Diyarbakır milletvekilleri otogar açılışı için birer mesaj gönderdi. mesajlar meydanda okunmazken, isimlerin okunması sırasında protestolar yaşandı.

500 BİN YOLCU KAPASİTELİ OTOGAR

     Otogar ile ilgili bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 120 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan Otogar'ın toplam kullanım alanının 42 bin metrekareyi, kapalı alanının ise 13 bin 500 metrekareyi bulduğunu bildirdi. Otogarın 500 bin yolcu kapasiteli olduğunu belirten Baydemir, 42 adet yolcu bindirme, 16 adet yolcu indirme peronuna sahip olan otogarda, 52 adet bilet satış yeri ve bunların üstünde müdüriyet yerleri bulunduğunu kaydetti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title