Haberler

Ahmet Şık'tan Tehdit Kokan Cümleler

Güncelleme:

Ahmet Şık "Asıl savaş şimdi başlıyor. Aleyhimizde yazanlar ayağını denk alsın!" sözleri ile ne demek istedi?

Ergenekon soruşturması kapsamında devam eden Oda TV davasında dün 4 tahliye kararı çıktı. Bir yıldır tutuklu yargılanan gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Çakır ve Coşkun Musluk serbest bırakıldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen Oda TV'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan Nedim Şener ve Ahmet Şık, 6 Mart 2011'de tutuklanmıştı.

Oda TV iddianamesinde Şener ve Şık'ın 'terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla 7,5 ile 15 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyordu. İddianamede, eski polis müdürü ve Devrimci Karargah terör örgütü davası sanıklarından Hanefi Avcı ile Nedim Şener ve Ahmet Şık, Ergenekon'un hiyerarşik yapısı içerisinde bulunmamakla birlikte, örgütün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda örgütsel doküman hazırlayarak örgüte yardım etmekle suçlanıyordu.

Şüpheli Soner Yalçın'ın örgütsel talimatlarının yazılı olduğu birçok belgede Ahmet Şık'ın yapması gereken görevlerin yazılı olduğu aktarılan iddianamede, Soner Yalçın'ın ayrıca Nedim Şener'e örgütsel faaliyetler kapsamında görevler verdiği belirtiliyordu.

TAHLİYELER SONRASI SERT AÇIKLAMALAR

Nedim Şener cezaevi çıkışında "Bu, gazetecilere karşı yapılmış bir saldırıydı, tahliye olduğumuz için memnunum. İlk işim Hran Dink'i yazmak olacak."dedi.

"HERKES AYAĞINI DENK ALSIN! ASIL SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR"

Ahmet Şık'sa Nedim Şener'e nazaran çok daha sert ifadeler kullandı. Şık daha sonra katıldığı bir televizyon programında "Nerede kalmıştık diye soruyorum. Bu bir savaşsa asıl savaş şimdi başlıyor. Herkes ayağını denk alsın. Aleyhimizde yazanlar bundan sonra ne olacağını düşünsüner!"tehdidinde bulundu.

Şık'ın bu sözleri ile ne demek istediği anlaşılamazken Şık'ın aleyhinde yazan gazetecilerin nasıl tepki vereceği merak konusu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Soner Yalçın Nedim Şener Ahmet Şık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title