Haberler

Ahmet Müşerref Muhtaroğlu İlkokulu ve Ortaokulu Açıldı

Başkentte hayırsever Müşerref Muhtaroğlu'nun katkılarıyla yaptırılan okul törenle açıldı.

Başkentte hayırsever Müşerref Muhtaroğlu'nun katkılarıyla yaptırılan okul törenle açıldı.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Ercan Topaca, Ahmet Müşerref Muhtaroğlu İlkokulu ve Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Topaca, okulu yaptıran Muhtaroğlu ailesine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ankara'daki eğitim faaliyetlerine ilişkin bilgiler veren Topaca, Ankara'da 2 bin 850 okulun, 40 bin dersliğin, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde 965 bin öğrencinin ve 62 bin öğretmenin bulunduğunu söyledi.

Topaca, hükümetin aldığı karar doğrultusunda 2019-2020 eğitim ve öğretim dönemine kadar tüm ülkede ikili eğitimin sona erdirilerek tekli eğitime geçileceğini hatırlatarak, "Tabii bu kararın temel gerekçesi, çocuklarımızın daha güzel ortamlarda, geleceğe en güzel şekilde hazırlanması, sabah çok erken saatlerde yatağından kalkarak, uykulu uykulu okula gitmesinin önüne geçilmesi, yine akşam ikili eğitim yapıldığı zaman kış şartlarında 7 buçuk 8'de okuldan çıkan çocuklarımız var. Onları da tekli eğitime geçirmek suretiyle en geç 15.00-16.00 gibi okulundan çıkmasını, eğitim-öğretimin sona ermesini sağlayacak bir çalışma başlattık." diye konuştu.

Konuyla ilgili yoğun bir çalışma yaptıklarını ifade eden Topaca, Ankara'da ödenekten ziyade okul yapılacak arsa sorunu olduğuna işaret etti. Topaca, şöyle devam etti:

"Bütün ilçelerimizde tek tek toplantılar yaptık. İmar planlarını önümüze serdik. Boş arsaları, arazileri tek tek ele almak suretiyle okul alanlarını oluşturduk. Bu hususta ilçe belediye başkanlarımıza ve Ankara Büyükşehir Belediyesine şükranlarımı sunmak istiyorum. Çok hızlı bir şekilde imar planı değişikliklerini, birçok sorunlu arsayı sorunsuz hale getirmek suretiyle hızla projelerimizi hayata geçirecek kararlar aldık. Bu kapsamda Ankara'da 350 okula başladık. Toplam 10 bin 600 dersliğimiz, 350 okul, çok sayıda spor salonu, atölye, anaokulu olmak üzere 350 projemiz var. Geçen hafta bir tanesi de Pursaklar ilçemizdeki 2 tane okul ve 1 spor salonu olmak üzere 35 tesisin açılışını Sayın Başbakanımızın katılımlarıyla temellerini attık."

Ankara'da yapımı devam eden okulları 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başına kadar bitirmeyi planladıklarını bildiren Topaca, bütün hayırseverleri okul yapımı konusunda daha çok katkı vermeye davet etti.

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ise Peçenek Mahallesi'nin önceden çok yetersiz, küçük bir okulunun olduğunu belirterek 16 derslikli yeni okul sayesinde ihtiyacın karşılandığını söyledi.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de okulun yapımında katkıları olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Topaca, Muhtaroğlu ailesi ile protokol üyeleri, kurdele keserek okulu açtı.

Törende Vali Yardımcısı Ali Sözen, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve hayırsever Müşerref Muhtaroğlu ile ailesi de hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Topaca Selçuk Çetin Pursaklar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title