Haberler

Ahmet Hamdi Tanpınar Roman Yarışması

Bursa'nın Osmangazi İlçe Belediyesi Tarafından Düzenlenen "Ahmet Hamdi Tanpınar Roman Yarışması"nın Sonuçları Açıklandı. Yarışmanın Birincisi "Klan" İsimli Eser ile Cem Kalender Oldu.

Bursa'nın Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Ahmet Hamdi Tanpınar Roman Yarışması"nın sonuçları açıklandı. Yarışmanın birincisi "Klan" isimli eser ile Cem Kalender oldu.

Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Yerel Gündem 21 tarafından 7 yıldır değişik dallarda Ahmet Hamdi Tanpınar adına düzenlenen yarışma bu yıl "roman" dalında gerçekleştirildi. Türkiye'nin değişik illerinden 115 eserin katıldığı yarışmanın jüri başkanlığını şair Hilmi Yavuz, üyeliğini ise İhsan Deniz, Füsun Akatlı, Latife Tekin, Cihan Aktaş, Metin Önal Mengüşoğlu, Erdoğan Erbay, Abdullah Uçman ve Laurent Mignon yaptı.

Yarışmanın birincisi, "Klan" isimli eserle İstanbul'dan katılan Cem Kalender, ikincisi "Veliaht" isimli eserle İzmir'den katılan Mahir Adıbeş, üçüncüsü "Ayaküstü Sevişmeler" romanıyla İstanbul'dan katılan Zeki Bulduk oldu. "Lal" isimli eserle katılan Metin Özdamarlar ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Osmangazi Belediyesi olarak yürüttükleri kültürel faaliyetleri anlatan Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bu projelerin en önemlilerinin birisi de Ahmet Hamdi Tanpınar'ın hatırasına düzenlenen bu yarışmadır.

Bu büyük üstat Bursalı olmasa da Bursa'yı şiirlerinde çok iyi anlatmıştır" dedi.

Yarışmaya iştirakin büyük olduğuna dikkat çeken Jüri Başkanı Hilmi Yavuz, "Yarışmanın edebiyatımıza yeni ve kaliteli eserler kazandırmasını bekliyorduk, öyle de oldu. Bursa'ya geniş yer vermiş, bu kenti çok sevmiş, Bursa doğumlu değil belki, ama çoğumuzdan daha çok Bursalı bir edebiyat ustası olan Ahmet Hamdi Tanpınar'a saygı niteliği taşıyan yarışma, yitirdiğimiz nice değerler gibi vefa duygusunu da unuttuğumuz günümüzde, hem büyük bir ustayı yad etmek, aynı zamanda da yazılarında vurguladığı

tarihi-kültürel mirası yaşatmak arzusuyla düzenleniyor" diye konuştu.

Yarışmada birinciye 10 bin YTL, ikinciye 7 bin 500 YTL, üçüncüye ise 5 bin YTL ödül verileceği öğrenildi.

(RF-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title