Haberler

Ahmet Davutoğlu: "Barzani ile Seçim Sonrası Irak ve Terörle Mücadeleyi Görüşeceğiz"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da Bulunan Irak Kürdistan Demokrat Partisi (Ikdp) Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ile Bir Araya Geldi.

Davutoğlu ve Barzani, yaptıkları açıklamada ağırlıklı olarak Irak'taki seçim sonrası durumun ve terörle mücadeledeki konuların görüşeceğini aktardı.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Irak Bölgesel Kürt Hükümeti'nin eski Başbakanı ve Irak KDP Başkan Yardımcı Neçirvan Barzani, çırağan Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşme öncesi Davutoğlu ve Barzani, kendilerini bekleyen gazetecilere görüşmeye dair açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Barzani ile Irak'taki son seçimler sonrası ortaya çıkan durumun ve terörle mücüdeledeki konuların ağırlıklı olarak görüşüleceğini belirtti. Davutoğlu, "Temsil kabiliyeti yüksek bir hükümetin ortaya çıkmasını umuyoruz. Irak'ta siyasi istikrarın güçlenmesiyle demokrasi de güçlenecek. Güvenliğin sağlanması ile bölge daha istikrarlı olacak. Irak KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, "Türkiye'nin emniyetini kendi emniyetimiz gibi önemsiyoruz. Toprağımızın kimseye karşı kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin bölgede konsolosluk açması sevindirici bir gelişme. Türkiye'nin halkımıza yaptığı yardımları unutamayız" dedi. Ankara'yla ilişkilerin her alanda gelişmesini istediklerini söyleyen Barzani, görüşmede Irak'taki seçim sonrası durumun da geniş kapsamlı olarak değerlendirileceğini söyledi.

İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title