Haberler

Ahmet Çoktan'ın "Katre" İsimli Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Kat'ı sanatçısı Ahmet Çoktan'ın 144 eserinin yer aldığı "Katre" isimli sergisi ziyarete açıldı.

Kat'ı sanatçısı Ahmet Çoktan'ın 144 eserinin yer aldığı "Katre" isimli sergisi ziyarete açıldı.

Global Karaköy'de Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan sanatçı, 12 senedir sürekli kat'ı sanatını çalıştığını belirterek, "Buradaki eserlerin hepsi benim çalışmalarım. Ancak mesela 33 tane Elhamdülillah çalışması var. Bazı hattat arkadaşlarımdan yazı kalıplarını aldım. Türkiye ve dünyada meşhur 33 hattatın 33 tane Elhamdülillah, şükür yazılarını yaptım. Onlar 33 ülkede sergilenecek. Türkiye, Kuveyt ve Katar'da sergi açtık. Yoluna devam edecek." dedi.

Çoktan, günde 12-16 saat çalışarak eserlerini hazırladığını vurgulayarak, "Yoğun bir emek var. Mesela Elhamdülillah sergisindeki 33 eser, 8 bin 100 saat sürdü." ifadelerini kullandı.

Kat'ı sanatında keserek, oyarak, yapıştırarak eserlerin meydana geldiğini dile getiren sanatçı, bu sanat dalındaki ilk çalışmalarını kağıt üzerine yaptığını kaydederek, "Son zamanlarda tamamen deri üstüne çalışıyorum. O da uzun süre kalıcı olması açısından. Herhalde birkaç bin sene hiç bozulmadan kalacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Ahmet Çoktan, tüm çalışmaların bir süreç olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Dünya geliştiği gibi, siz de değişiyor, gelişiyorsunuz. Sanata bakış açınız da gelişiyor. Şu ana kadar 19 ülkede ders verdim. Japonya'da 3,5 sene kaldım. Avustralya, Kanada, İtalya, Malta ve Malezya'da kaldım. Çok farklı insanlardı. Esasında siz bir şey verirken bir şey de almış oluyorsunuz. Böylece, insanları daha iyi anladığımı, anlamaya çalıştığımı düşünüyorum. Kat'ı yaparken çok uzun, zahmetli bir süreçten geçiyorsunuz. Kat'ıya sabır sanatı diyorlar. Bir şeye katlanmak değildir sabretmek. Biliyorsanız ki gün doğacak, bahar gelecek ve 'Bu işi yapacağım, emek verip çaba sarf edeceğim. Bunun karşılığını da alacağım.' diyorsanız, umudunuz da varsa, sabır vardır. Onun dışında esirsiniz, kölesiniz."

İlk çalışmalarına ebru ile başladığına işaret eden Çoktan, uzun bir süre ebru çalıştığını, kat'ı ve tezhiple iki kez Guinness Dünya Rekorları'na girdiğini söyledi.

Gelirin bir bölümünün Parıltı Derneği'ne verileceği sergi, 31 Ocak'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Misbah Demircan Türkiye Beyoğlu Karaköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title