Haberler

    Ahmet Çelik'in Gazi Koşusu Gururu

    Türkiye'de en prestijli at yarışı olan Gazi Koşusu'nu bu yıl da  birinci olarak tamamlayan Çelik, son dört koşuyu üst üste kazanarak adını tarihe  altın harflerle yazdırdı.
    Jokey Ahmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da  maddi durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğu olarak 1987 yılında dünyaya geldiğini  belirtti.
    Suruç ilçesinde yöre halkının temel geçim kaynağı olan atçılığa  duyduğu merak sayesinde jokey olmaya karar verdiğini dile getiren Çelik, Gazi  Koşusu'nu 3 kez üst üste kazanan efsane jokey Ekrem Kurt'un isminin verildiği  İstanbul'daki Apranti Eğitim Merkezinde başladığı 14 yıllık kariyerinin zirvesine  çıkmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
    "Bunun daha üstü yok"
    Ahmet Çelik, jokeyliğin dünyanın en zevkli ancak bir o kadar da zor  işi olduğunu vurgulayarak, Gazi Koşusu'nda 4'te 4 yaparak tarihe geçtiğini  anımsattı.
    Gazi Koşusu'nun her jokeyin hayalindeki bir yarış olduğuna dikkati  çeken Çelik, "Kazanmayı bırak, o yarışta ata binmek dahi her jokey için bir  onurdur. Bir jokey Gazi Koşusu'nu kazandığında hayatındaki en büyük idealine  erişmiş olur. O yılın zirvesi bu, bunun daha üstü yok. Bize nasip oldu, 4 yıldır  üst üste kazanıyoruz. Rahmetli Ekrem Kurt 47 sene önce 3 yıl üst üste kazanmış.  Biz de geçen sene onun rekorunu egale etmiştik. Bu sene ise tek başımıza tarihe  geçtik. Gazi Koşusu'nu kazanmak bizim için bir onur ve şereftir." diye konuştu.
    "İçime doğmuştu"
    İşin sırrının soğukkanlı olmaktan geçtiğini vurgulayan Ahmet Çelik,  jokeyin bindiği atı ve gideceği mesafedeki temposunu çok iyi tahmin edebilmesi  gerektiğini söyledi.
    Çelik, kırılması çok zor bir rekora imza attığını dile getirerek,  şöyle devam etti:
    "Rekor kırmayı çok istiyordum, aslında yarışın sonuna doğru gelirken  de içime doğmuştu. En yakın rakibimin yarış anında hatalarını gördüm ve gücünün  biteceğini tahmin ettim, bundan dolayı da umudum arttı. Nitekim tahminlerimiz de  bizi sonuca götürdü. Atımız yarış içerisinde en güzel yeri aldığı için düzlükte  de atlar arasında sıkışma sorunu yaşamadan çıktı. Nihayetinde 4-5 boyla da  kazandık. Gerçekten çok zor bir rekor çünkü 25-30 yıl baş jokeylik yapan birisi  bile şu ana kadar 3 yıl üst üste kazanamadı. En son kazanan rahmetli Ekrem Kurt.  O da 47 sene önce 3 yıl üst üste kazanmış. Bundan sonra da böyle bir rekorun  kırılacağını tahmin etmiyorum."
    Yurt dışındaki tek şampiyon
    Türkiye'de sayısını bilmediği kadar yarışa katıldığını ifade eden  Ahmet Çelik, yurt dışında da çeşitli organizasyonlara katıldığını anlattı.
    Çelik, hedefinin yurt dışındaki başarılarını artırmak olduğunu  aktararak, şunları kaydetti:
    "Şu anda Türkiye'de kazanmadığımız önemli yarış neredeyse kalmamıştır.  Şu ana kadar ki yarışlarda yaklaşık 2 bin birinciliğim var. 2011'de Güney  Kore'deki jokey turnuvasına gitmiştim. Yedi ülke arasında Türkiye'yi temsil ettim  ve ülkemi şampiyon yaptım. Bu aynı zamanda yurt dışında şampiyon olan tek Türk  jokey olma unvanını bana kazandırdı. Dubai'de katıldığım yarışta ise yaşadığım  şanssızlık nedeniyle atım yarışı devre dışında tamamladı. Yurt dışında da at  binerek ülkemi temsil etmeyi ve yeni başarılara imza atmayı hedefliyorum."
    Jokey Ahmet Çelik, 89. Gazi Koşusu'nu "Renk", 90. Gazi Koşusu'nu  "Graystorm", 91. Gazi Koşusu'nu "Piano Sonata", 92. Gazi Koşusu'nu ise "Hep  Beraber" isimli atıyla elde etti. Çelik, daha önce bu rekoru 1971, 1972 ve  1973'te üç yıl arka arkaya kazanan efsane jokey Ekrem Kurt ile paylaşıyordu.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Ahmet Çelik Gazi Koşusu Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title