Haberler

Ahmet Çakar: Galatasaray 3-5 Sene Şampiyonluğu Zor Yakalar

Güncelleme:

Yorumcu Ahmet Çakar, Galatasaray için yaptığı yorumda sarı kırmızılıların kadro oluşturmakta güçlük çekeceğini belirterek "3-5 yıl şampiyonluğu çok zor yakalar" dedi.

Yorumcu Ahmet Çakar, Türk futbolu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Mali sorunlar yaşayan Galatasaray için "3-5 yıl şampiyonluğu çok zor yakalar" diyen Çakar, hakem hatalarından en çok zarar gören kulübün Trabzonspor olduğunu söyledi.

"HAKEM HATALARI EN ÇOK TRABZON'U YAKTI"

Spor yorumcusu Ahmet Çakar şunları söyledi: "40 yıldır futbolun içerisindeyim. Futbolda Trabzonspor'un bu yıl uğradığı gibi hiçbir takım hakem katliamına uğramadı. Bazı maçlar vardır, hakem hatasıyla kaybedilebilir. Bunlar çok büyük final maçları da olabilir. Ama süreklilik arz eden, bir sezona yayılan, 20 küsur puanlara tekabül eden bir hakem faciasını Trabzonspor gibi bir başka takım yaşamadı.

"O PENALTI İNSANLIK SUÇUDUR"

Acaba diyorum bir husumet mi var? Her maçta hakemler intikam alırcasına kararlar veriyor. En son Eskişehirspor-Trabzonspor maçında Trabzonspor aleyhine verilen penaltı insanlık suçudur. Maçlara bakıyorum hep Trabzonspor maçları. İlave yardımcı hakemin pozisyonu görme şansı da yok. Cart diye çaldı verdi penaltıyı. Uydurdu verdi.

"TRABZON'DAN KURTLAR VADİSİ'NE ÇOK ADAM ÇIKAR!"

Ama Trabzon'da yaşananlar da yanlıştır. Fenerbahçe maçında taraftarın sahaya girerek hakeme saldırmasını kabul etmiyoruz. Böyle bir şey yok. Ne dinimizde var, ne kurallarda, ne de kanunlarda var. Ama siz de adaletli maç yönetin. Her hakem Trabzon'a zarar verip gitti. Çok üzülüyorum. Sen Trabzonspor'u böyle ötekileştirirsen oradan terörist çıkmaz ama Kurtlar Vadisi'ne çok adam çıkar.

"TRABZONSPOR EN AZ 5 YIL MEN ALIRDI"

Sistem bozuk. Cezaları artıracaksın kardeşim. Büyük takımlarımız buna Trabzonspor da dahil Avrupa'da maç yapıyor. Bir tanesinde sahaya atlayan bir kişi görmedik. Takımlarımızın Avrupa maçlarından dolayı ceza aldığını da görmedim. Biliyoruz ki, UEFA gözümüzün yaşına bakmaz. Bu olay Trabzonspor'un Avrupa maçında olsaydı. Trabzonspor en az 5 yıl men edilirdi. Çok büyük para cezası alırdı. UEFA acımaz. Bazen CAS'a gidersin o daha fazla verir.

"SALİH DURSUN'A YÜZ VERDİK"

İlk anda Salih Dursun'un hakeme gösterdiği kırmızı kartı doğru bulduğumu söyledim. Ancak sonrasında keşke öyle söylemeseydim dediğim oldu. Salih'e yüz verdik. Trabzon halkı ayaklandı. Sağduyu ile düşündüğün vakit sistemi zorlayan bir şeydi. Destek çıkmasaydık daha iyi olurdu.

"KUDDUSi MÜFTÜOĞLU'NDAN APARTMAN YÖNETiCİSİ BiLE OLMAZ!"

Kuddusi Müftüoğlu yetersiz. Bırakın ona MHK'yı, 8 daireli bir apartmanın yöneticiliğini versem başaramaz. Siyasi konuları beni ilgilendirmez. Bu başka bir şey. Kuddusi'nin konuşma tarzı, tavırları bırakın Türk hakemliğini, hakem odalarına çay servisi yapan çocukları yönetemez. 20 yıl evvel bir kere tanışmışlığımız vardır. Kötü adam demiyorum. Öyle bir havası yok. Şerefine, namusuna laf söylemem, söyletmem de. Temiz ve iyi insan olmak yetmiyor. Konuşurken dinliyoruz. Ya Allah aşkına bu adam hakemler üzerinde nasıl etkili olabilir.

"MECBUR MUSUN HEP BİR YERDE KOLTUK ALMAYA?"

Bazı insanlar lider olamaz, Kuddusi Müftüoğlu'dan lider olamaz. Mecbur musun hep bir yerde koltuk almaya? Hakemlik bitti, siyaset, belediye başkanlığı olmadı, oradan MHK başkanlığı. Beceremiyorsun işte, mal ortada. Kuddusi oraya bileğinin hakkıyla gelmedi. Siyasi değerlendirmelerle geldi. Bunu her tarafta da söylüyorum.

"O MAÇTAN SONRA SAÇLARIM BİR HAFTADA BEYAZLADI"

Çok anım var. Beşiktaş-Fenerbahçe maçı yıl 1991 galiba. Şifo Mehmet'in bir pozisyonu vardı. Top çizgiyi geçti mi, geçmedi mi tartışmaları vardı. O maçtan sonra Türkiye ikiye bölündü. Gol diyenler ve demeyenler olarak. O hafta saçlarımın günden güne beyazladığını hissettim. Yurt dışı maçlarında da çok şeyler yaşadım. Ama fiske yemedim.

"TÜRK HAKEMLİĞİNİN SORUNU ŞAHSİYETTİR"

Yabancı hakem hocalarıyla kesinlikle çalışmam. Jaap Uilenberg denen adam benim yan hakemimdi. Arabistan'da birlikte maç yönettik, aynı odayı paylaştık. Türk hakemliğinin sorunu eğitim falan değil. Türk hakemliğinin sorunu şahsiyettir, cesarettir. Bir çocuk anasına babasına güvenmiyorsa o çocuktan hayır gelmez. Hakemler, "Ben iyi maç yönetirsem, kulüpler ne derse desin TFF bana sahip çıkacak. Beni ezdirmeyecek, kurda kuşa yem etmeyecek" demeli. O zaman cesur maç yönetirler.

"KULÜPLER SOYULUYOR"

Türkiye'de kulüpler soyuluyor. Her yıl bir önceki yıldan daha fazla para gidiyor. Benim kulübüm değil. Dernekler Kanunu'na göre ben başkanım. Hatırı sayılır paralar geliyor federasyondan. Menajerler 10 liralık oyuncuyu 20 liraya getiriyor. Üstündeki 10 lirayı paylaşıyoruz, kulübü soyuyoruz. Kulüpler çok soyuldular. Bu kadar para girip de borçların her sene katlanmasının başka bir açıklaması yok. Büyük para giriyorsa borçların azalması lazım.

"GALATASARAY 3 YIL ŞAMPİYON OLAMAZ"

Galatasaray 3-5 yıl şampiyonluğu çok zor yakalar. Önümüzdeki yıllarda ciddi kadro oluşturmakta çok büyük zorluklar çeker. Bunun da sebebi parasal sıkıntı, ekonomik borçlar, UEFA standartları, finansal Fair Play problemleri Galatasaray'ın transferlere büyük para harcama şansını elinden aldı.

"ÖZBEK ENKAZ DEVRALDI"

Zaman zaman kızıp, eleştirdiğim anlar var ama oluşan bu tabloda en az sorumluluğu olan insandır. Çünkü Dursun Özbek bir enkaz devraldı. Çok ciddi bir borç aldı. UEFA'nın sopası gelmek üzereydi, nitekim geldi. Finansal tabloyu düzeltmek zorundaydı, aksi halde daha büyük cezalar gelecekti. O yüzden çok fazla suçlu bulmuyorum.

"EN BÜYÜK HAKEM FACİASI GALATASARAY-TRABZON MAÇINDA"

Son zamanlarda en büyük hakem hataları Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşandı. Deniz Ateş Bitnel'in yönettiği ardı ardına fahiş hataların olduğu maçtı. Bir daha Süper Lig'de maç yönetebileceğini zannetmiyorum. O maçta neler olduğunu bilmiyoruz. Günahları boynuna ve tarihe geçen bir maç oldu. En fazla hakem hatasının yaşandığı maç olarak tarihe geçti.

"CÜNEYT ÇAKIR TARTIŞMASIZ DÜNYANIN 1 NUMARALI HAKEMİ"

Dünyanın tartışmasız 1 numaralı hakemi Cüneyt Çakır'dır. Dünyanın en zor maçında FİFA VE UEFA'nın ilk akla gelen ismi. Hiçbir Türk vatandaşı Cüneyt Çakır'ı geçemez. Kariyer olarak. Kendisiyle iftihar ediyorum. Dünyada ilktir bu.

"VOLKAN DEMİREL EURO 2016'DA OLMALI"

Volkan Demirel Avrupa Şampiyonası'na niye gitmesin? Şike mi yapmış, vatanı mı satmış? Görevden kaçması yanlış. Cezasını gördü. Volkan Babacan'la gidersin, bırak der oradan gelir İspanyol kafayı vurur yenilirsin gidersin. Volkan Demirel yemez gidersin. Ben realist düşünüyorum. Elinde Volkan Demirel varsa dünya çapında bir organizasyonda en az 3 maç oynayacaksan, kalende Volkan Demirel olmalı. Hatalı gol yer mi yiyebilir. Volkan Babacan da kalesinde devleşebilir. O ayrı bir konu.

"ONLAR KİM Kİ BENİ TOPLANTIYA DAVET EDİYOR?"

Aziz Yıldırım'la belki 5-6 yıldır konuşmadım, görüşmedim. Onlar kim ki beni toplantıya davet ediyor. Ben muhabir miyim? Ben yorumcuyum. Ben orada soru soracağım, ister cevap verecek ister cevap vermeyecek. Öyle bir şey olamaz. Tartışma olmayacak ki orada."

(Kaynak: Vahdet)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Volkan Demirel Trabzonspor Ahmet Çakar Galatasaray Spor Haberler

500

Yorumlar (6)

Taraftar:

Isinize gelmeyen yorumlari kaldirin. Sizee fenerasyonun uşaklarisiniz demekki

1
1
yanıtYanıtla
vatansever:

çok dogru ahmet hocam agzına saglık yönetim taraftarı kandırrdı resmen

0
1
yanıtYanıtla
tr:

ahmet yine konuşuyor ulan sen yiyorsa git görev al bakalım senin döneminde hakemler nasıl olacak ama yapamazsın yorumculukta güzel para var şarlatanlığa evam et bakalım. . para için yapamayacağı rezillik yok bu adamın

0
0
yanıtYanıtla
pasa 31gss:

v demrelı terımı mıllı takımda gormk ıstemıyoz

0
0
yanıtYanıtla
ahmet yere çakar D:

bu adam rezil olmaya neden doymuyor :D

0
0
yanıtYanıtla
MMOM:

Müslüman, 4444 Salat-ı Tefriciye Duasını okuyun, dilek-hacet leriniz gerçekleşsin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title