Haberler

Ahmedinejad: "Ön Koşulu Kabul Etmeyeceğiz"

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, nükleer program nedeniyle Batılı ülkelerle yaşanan krizin çözümü için müzakereden yana olduklarını, ancak müzakere için ön koşulu kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Ahmedinejad, bakanlar kurulu toplantısı için gittiği Hazar Denizi'nin kıyısındaki Gilan eyaletinin başkenti Reşt'te, halka hitap etti.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, konuşmasında, nükleer programa değindi ve nükleer teknolojiyi, sanayi, tarım, tıp ve diğer alanlarda kullanmak istediklerini, nükleer programı da bu amaçla sürdürdüklerini söyledi.

Batılı ülkelerin "nükleer faaliyetleri durdurun, sonra müzakere edelim" dediğini anımsatan Ahmedinejad, şunları söyledi:

"Müzakereye hazırız diyorlar ama ön koşul koyuyorlar. Çelişkili davranıyorlar. Biz sürekli müzakereden yana olduğumuzu söyledik. Ancak hiçbir ön koşulu da kabul etmeyeceğiz. Onların nükleer yakıt üretim tesisleri gece gündüz 24 saat çalışsın, bizim yeni işe başlamış yakıt tesislerimiz durdurulsun. Bunu kabul etmiyoruz"

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title