Haberler

Ahmedinejad: "Nükleer Faaliyetleri Bir Gün Bile Durdurmayacağız"

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Nükleer Faaliyetleri Bir Gün Dahi Olsun Durdurmayacaklarını Açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, nükleer faaliyetleri bir gün dahi olsun durdurmayacaklarını açıkladı.

Ahmedinejad, başkent Tahran'ın batısındaki Kerec semtinde halka hitaben yaptığı ve televizyondan canlı yayımlanan konuşmasında, nükleer program nedeniyle Batılı ülkelerle yaşanan gerginliğe değindi ve ''kendi depoları nükleer silahlarla dolu olanların, her gün yeni nükleer denemeler yapanların, siyasi bahanelerle İran'ın ilerlemesine karşı çıktıklarını'' söyledi.

Ülkesinin nükleer faaliyetlerinin barışçıl amaçlı olduğunu, bu hedeften bir sapma olmadığını ifade eden Ahmedinejad, nükleer faaliyetlerinin kriz haline getirilmesinden ABD'yi sorumlu tuttu.

''ABD, 27 yıldır bizim halkımızın ilerlemesine karşı çıkıyor'' diyen Ahmedinejad, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''ABD'nin bugünkü bahanesi nükleer teknolojidir. Bundan 27 sene önceki bahanesi neydi? Niçin bize karşı darbe yaptı, savaş çıkardılar? Milletimize karşı 27 seneden beri ağır bir propaganda yürütüyor ve yaptırım uyguluyorlar. ABD ilk günden beri bizim halkımızın ilerlemesine karşı. ABD, bomba ve nükleer silahlara karşı değil. Onlar bizim bölgemizde sahte bir rejimi çeşitli nükleer silahlarla donattılar. Kendileri her gün nükleer silahlar yapıyorlar, bundan endişe etmiyorlar ama bizim barışçıl amaçlı nükleer faaliyetlerimizden kaygılı olduklarını söylüyorlar. Onlar yalan söylüyorlar. Onlar bizim halkımızın ilerlemesine karşılar. İran halkının barışçıl amaçlı nükleer teknolojiyi tam olarak elde ettiği zaman dünyada yenilmez büyük bir güç haline geleceğini çok iyi biliyorlar.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title