Haberler

Ahmedinejad, Libya Başbakanı El Mahmudi'yi Kabul Etti

İran'ı Ziyaret Eden Libya Başbakanı El Bağdadi Ali El Mahmudi'yle Görüşen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Ülkesi ve Libya Arasındaki İşbirliği ve Birliğin Düşmanların Zararına Olduğunu Söyledi.

İran'ı ziyaret eden Libya Başbakanı El Bağdadi Ali El Mahmudi'yle görüşen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesi ve Libya arasındaki işbirliği ve birliğin düşmanların zararına olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, başkent Tahran'da, İran'ı ziyaret eden Libya Başbakanı El Mahmudi ile görüştü. Ahmedinejad, Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin İran'a karşı cesur ve düşünceli tavrını takdir ettiklerini belirterek, İran ve Libya arasındaki işbirliği ve birliğin düşmanların zararına olduğunu bildirdi. İslam düşmanlarının, Müslüman milletler arasında ihtilaf ve fitne çıkartmaya çalıştığını savunan Ahmedinejad, "Müslüman ve dost ülkeler işbirliği yaparak düşmanların hain planlarını boşa

çıkarabilirler" dedi. Müslüman ülkeler arasındaki üst düzey ziyaretlerin ve fikir teatilerinin önemine değinen Ahmedinejad, karşılıklı ziyaretlerin ülke ve milletleri birbirine yakınlaştırdığını ve işbirliği alanlarını değerlendirmelerine vesile olduğunu belirtti. Ahmedinejad, El Mahmudi'nin ziyareti sırasında imzalanan anlaşmaların bir an önce hayata geçirilmesinin, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da artıracağını umduğunu söyledi.

Konuk Başbakanı El Mahmudi, Libya Lideri Kaddafi ve Libya halkının en samimi selamlarını İran devleti ve milletine getirdiğini söyledi. El Mahmudi, iki ülke arasındaki işbirliğinin artırılması yönünde büyük adımlar atıldığını ifade ederek, ziyaretinin verimli geçtiğini belirtti.

(SS-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title