Haberler

Ahmedinejad: 'Bütün Dünya Haklı Olduğumuzu Görecek'

İran, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (Uaek) Nükleer Programına İlişkin Açıkladığı Rapordan Memnun.

İran, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) nükleer programına ilişkin açıkladığı rapordan memnun.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, rapora ilişkin görüşünün sorulması üzerine, ''raporu UAEK'nun asli görevini yapması'' olarak değerlendirdi ve ''UAEK'nun kendi rolünü üstlenmiş olmasını olumlu karşılıyoruz'' dedi.

Ahmedinejad, raporun, ''İran'ın nükleer program konusunda doğruyu söylediğini ve baskılara karşı direnmekte haklı olduğunu gösterdiğini'' de söyledi.

Mahmud Ahmedinejad, ''Bütün dünya, bu konuda, başından beri doğru söylediğimizi ve haklı olduğumuzu görecek'' diye konuştu.

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri ve nükleer konulardaki başmüzakereci Said Celili de, raporun açıklanmasından hemen sonra düzenlediği basın toplantısında, raporun kendileri açısından ''çok açıklayıcı olduğunu ve İran'a nükleer programı konusunda yöneltilen bütün ithamlara cevap verdiğini'' söyledi.

UAEK heyetiyle, ağustos ayında varılan anlaşma kapsamında görüşmeler yaptıklarını belirten Celili, ''Bize yöneltilen bütün sorulara yanıt verdik. İran bu konuda kendi üzerine düşeni yapmış, güven yaratma konusunda da önemli adımlar atmıştır'' dedi.

Celili, UAEK ile aralarında ''iyi bir işbirliği'' olduğuna ifade ederek, ''yeni yaptırım peşinde olmanın yanlış olduğu ve bunun olumlu sonuçlar ortaya çıkarmayacağı'' görüşünü dile getirdi.

''UAEK raporu, İran'ın nükleer programında kanun dışı hiçbir husus olmadığını göstermiştir'' diyen Celili, raporda, İran'ın nükleer programında uluslararası kurallara aykırı hususlar bulunduğuna ilişkin hiçbir ifade olmadığını kaydetti.

Said Celili, İran'ın nükleer programını incelemenin UAEK'nin görevi olduğunu, dolayısıyla BM Güvenlik Konseyi'nde İran'ın nükleer programına ilişkin yeni görüşmelerin ''kanun dışı'' olacağını da savundu.

Bugün açıklanan UAEK raporunda, İran'ın nükleer programına ilişkin işbirliği yaptığı belirtilmiş, ancak BM Güvenlik Konseyi kararlarına rağmen halen uranyum zenginleştirmeye devam edildiğine dikkat çekilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title