Haberler

Ahmedinejad, Blaır'in Orta Doğu Ve Orta Asya Politikasını Eleştirdi

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in Orta Doğu ve Orta Asya politikasını eleştirdi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in Orta Doğu ve Orta Asya politikasını eleştirdi.

İngiliz The Guardian gazetesine demeç veren Ahmedinejad, Blair'in Orta Doğu ve Orta Asya'daki siyasetinin Müslüman dünyasıyla ilişkilerine ciddi zararlar vermekte olduğunu söyledi.

Lübnan'da acil ateşkes için harekete geçmekte başarısız olması yüzünden sıkıntıya düşen İngiltere'nin, aynı zamanda ABD'ye desteği kapsamında Irak ve Afganistan'da varlığını devam ettirmesi yüzünden de sıkıntıya düştüğünü ifade eden Ahmedinejad, ''İngilizler, Orta Doğu'yu ateşe veren kendi hükümetlerine, Amerikan ve İsrail hükümetleri gibi hükümetlere destek vermeyi durdurmalıdır'' ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, demecinde, ''ABD, 'yeni bir Orta Doğu' yaratmak peşinde. Ancak bunu sadece Orta Doğu'daki halklar yapabilir. Bu halklar da Amerikan ve İngiliz egemenliğinden kurtulmuş bir Orta Doğu istemektedir'' dedi.

İngilizlerin ABD ile sıkı işbirliğinin İngiltere'yi Orta Doğu'da başka çatışmaların içine çekeceğini belirten Ahmedinejad, ''Bu, risklerin en fecisini almak demek. Bu da İngiltere'nin Müslüman kamuoyundaki saygınlığına kalıcı zararlar verme riski taşımaktadır'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title