Haberler

Ahmedinejad: "Askerleri İngiliz Halkına Hediye Olarak Affediyoruz"

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Basra Körfezinde Esir Alınan 15 İngiliz Askerini "İngiliz Halkına Hediye Olarak Affettiklerini" Söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Basra Körfezinde esir alınan 15 İngiliz askerini "İngiliz halkına hediye olarak affettiklerini" söyledi.

Ahmedinejad basın toplantısında 15 İngiliz askerinin İran karasularını ihlal etmeleri nedeniyle gözaltına alındıklarını anımsatarak, "Bu konuda haklı olduğumuz ve onları yargılama hakkına sahip olduğumuz halde, Hz Muhammed'in öğretisine dayanarak, 15 İngiliz askerini İngiliz halkına bir hediye olarak affettiğimizi açıklamak istiyorum" dedi.

İngiltere hükümetinden, askerlerin İran'ın karasularına girdiklerini "itiraf" etmeleri nedeniyle cezalandırılmamalarını isteyen Ahmedinejad, İngiltere Başbakanı Tony Blair'i, başka ülkeleri işgal etmek yerine adalete, barışa, doğru söylemeye ve İngiltere halkına hizmet etmeye davet etti.

Askerlerin basın toplantısından sonra serbest bırakılacağı belirtiliyor.

Ayrıca Ahmedinejad basın toplantısında Basra Körfezinde 15 İngiliz askerini esir alan Devrim Muhafızları Komutanına üçüncü dereceden cesaret madalyası verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title