Haberler

Ahmedinejad: "Anıtkabir Konusu Önemsiz Bir Konu"

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Ntv'nin Tahran'dan Yaptığı Canlı Yayında Anıtkabiri Ziyaret Etmek İstemediği Haberlerine İlişkin Bir Soru Üzerine "Bunlar Yan Konulardır, Yani Pek Önem Taşımayan Konulardır. Bu Ziyarette İki Ülkenin Hukukunun Takibi Önemlidir. Biz Tüm Zamanımızı Bunun İçin Harcayacağız" Dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, NTV'nin Tahran'dan yaptığı canlı yayında Anıtkabiri ziyaret etmek istemediği haberlerine ilişkin bir soru üzerine "Bunlar yan konulardır, yani pek önem taşımayan konulardır. Bu ziyarette iki ülkenin hukukunun takibi önemlidir. Biz tüm zamanımızı bunun için harcayacağız" dedi.

Çalışma ziyareti için yarın Türkiye'ye gelecek olan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ziyareti öncesinde NTV televizyonunun Tahran'da gerçekleştirdiği canlı yayına katılarak, İran'ın nükleer faaliyetleri, teröre karşı işbirliği, Türkiye ziyaretinden beklentileri ve İsrail ile ilgili soruları yanıtladı.

-ANIKABİR KONUSU

Ahmedinejad, Anıtkabiri ziyaret etmek istemediği haberlerine ilişkin bir soru üzerine "Bunlar yan konulardır, yani pek önem taşımayan konulardır. Bu ziyarette iki ülkenin hukukunun takibi önemlidir. Biz tüm zamanımızı bunun için harcayacağız" dedi. Ahmedinejad şunları söyledi:

"Tabii ki bu yolculuk daha önceden programlanmış bir yolculuk. Türkiye çok büyük bir ülke ve büyük bir halkı var. Bu İstanbul da öngörülmüş bir iş gezisi ve biz size misafir olarak geliyoruz. Bunlar yan konulardır yani pek önem taşımayan konulardır. Bu ziyarette iki ülkenin hukukunun takibi önemlidir. Biz tüm zamanımızı bunun için harcayacağız."

-"TÜRKİYE'YE ARABULUCU DİYEMEYİZ"

İran'ın ABD ile yaşadığı nükleer krizde Türkiye'nin arabuluculuk rolü oynadığını söyleyemeyeceğini ifade eden Ahmedinejad, "Nükleer konu tabii ki önemli ve herkes nükleer gücümüzün barışçıl olduğunu biliyor. Onların söylediğinin hukuki bir yönü yoktur. Biz yasal hakkımızı arayacağız" dedi. Ahmedinejad şunları söyledi:

"İran hakkında iddialarda bulunanlar, daha önce nükleer güç kullanmıştır. Ama bu konuda müzakereler yapıcı şekilde sürüyor. İyi bir başlangıç yapıldı. Ama nükleer konu bahanedir. Asıl konu, süper güçlerin bizim güçlenmemizi istememesidir. Türkiye kardeşimiz, doğal olarak İran konularına hassas. Ancak Türkiye'nin unvanı "arabuluculuk' değil. Ama hukuk sürecini ileri götürmek için çabalamak dostlarımızın hakkı. Türkiye'nin gerginlikler azalsın ve yapıcı diyaloglar olsun çabasına da değer veriyoruz."

-TÜRKİYE İLE TERÖRE KARŞI İŞBİRLİĞİ

Ahmedinejad, konuşmasında İranlı ve Türk yetkililerin PKK ve PJEAK konularında irtibat halinde olduklarını ve teröre karşı ortak mücadele konusunda başarılar elde edildiğini söyledi. Ahmedinejad, şöyle konuştu:

"Maalesef bugün dünyanın pek çok noktasında güvensizlik yaratan gruplar var. Bizim bölgemizde istisna değil. Geçmişte ve bugün de, terörle mücadele konusunda Türkiye ile iyi işbirliğimiz olmuştur. Başarılar elde etmiş durumdayız. Durumu huzura ulaştırmak için çaba göstermeye devam edeceğiz. Hem biz hem Türkiye olumlu adımlar attık ve aynı sorunlarla karşı karşıyayız. Yetkililer irtibat halindedir."

-"AVRUPA'DA YAHUDİLER ALEYHİNE BİR ŞEY YAPILDIYSA, BUNUN KARŞILIĞINI NEDEN MÜSLÜMANLAR ÖDESİN?"

İsrail ile ilgili sorulara sert yanıtlar veren Ahmedinejad "Siyonist rejimin tabii ki meşruluğu yoktur. Milyonlarca Filistin halkını evsiz bırakmış, başka ülkelerden bir takım insanları getirilmiş, yalancıktan bir ülke yaratmışlardır. Bu büyük bir zulümdür" diye konuştu. "Avrupa'da Yahudiler aleyhine bir şey yapıldıysa, bunun karşılığını neden Müslümanlar ödesin? Bu rejim geldiğinden beri insanları katlediyor" diyen Ahmedinejad, şöyle konuştu:

"Bırakın Filistin halkları karar versin. Referandum olursa, tabii bu rejim kalkar ve halka dayalı bir rejim meydana gelir. Zaten bıraksanız, orada yaşayan herkes de gider. Bu herkesin menfaatinedir, çünkü bu rejim haysiyetsizlik yapıyor. Referandum zor bir iş değil. Biz BM'ye yardımcı olabiliriz. Herkes sevinir. Biz bu rejimin emellerine karşıyız. İşgal altındaki tüm toprakları bırakmalarını istiyoruz, ancak Golan Tepeleri'ni bırakacaklarına inanmıyoruz. O durumda bütün bölgeden çıkmaları gerekir. En iyi yol, kendiişlerine baksınlar ve tüm topraklardan çekilip gitsinler." (ANKA)

(AB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title