Haberler

Ahmedinecad'ın Irak Ziyareti

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Irak Ziyaretinin İki Kardeş Ülke Arasındaki İlişkilerde "Yeni Bir Sayfa" Açtığını Söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Irak ziyaretinin iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerde "yeni bir sayfa" açtığını söyledi.

1980'li yıllarda yaklaşık 1 milyon kişinin ölümüne neden olan savaşın ardından Bağdat'a gelen ilk İran Cumhurbaşkanı olan Ahmedinecad, Iraklı meslektaşı Celal Talabani ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Yaptığımız görüşme çok olumluydu" dedi. Talabani ise Ahmedinecad'ın ziyaretini "tarihi" olarak niteledi.

Ahmedinecad, "Bu, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfadır" diye konuştu. Talabani ile görüşmesinin dostane ve yapıcı bir atmosferde gerçekleştiğini belirten İran Cumhurbaşkanı, "Birçok konuda aynı anlayışa sahibiz. Her iki taraf da siyasi, ekonomik ve kültürel işbirliğinin güçlendirilmesinde kararlı" dedi.

Irak halkının "zorlu" bir dönem geçirdiğini ifade eden Ahmedinecad, "Fakat hepimizin bildiği gibi, Irak halkı bu durumun üstesinden gelecektir. Yarının Irak'ı çok güçlü bir ülke olacak, kalkınmış ve benzersiz bir Irak olacak" dedi.

Ahmedinecad ayrıca, "toprak bütünlüğünü sağlamış, güçlü ve kalkınmış bir Irak'ın" bölgedeki tüm ülkelerin çıkarına olduğunu söyledi.

Kameraların önünde Ahmedinecad'la uzun süre tokalaşan Talabani ise, İran Cumhurbaşkanı'nın ziyaretini "tarihi" olarak niteledi.

(İHA-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title