Haberler

Ahlatlı Ustadan MHP Lideri Bahçeli İçin Özel Tasarlanmış Baston

BİTLİS'in Ahlat İlçesi'nde yaklaşık 30 yıldan bu yıldır baston yapan Refa Gökbulak, MHP lideri Devlet Bahçeli için özel tasarlanmış kılıçlı baston tasarladı.

BİTLİS'in Ahlat İlçesi'nde yaklaşık 30 yıldan bu yıldır baston yapan Refa Gökbulak, MHP lideri Devlet Bahçeli için özel tasarlanmış kılıçlı baston tasarladı. Gökbulak, bastonun Bahçeli'ye teslim edilmes için MHP ilçe Başkanı Tahsin Gülsar'a teslim etti.

Ahlat'ın sembolu haline gelen bastonları yapan ve bugüne kadar bir çok lider, sanatçı ve ünlüye hediye eden Refa Gökbulak, MHP Lideri Devlet Bahçeli için de özel tasarlanmış bir baston yaptı. Bir haftalık yoğun bir çalışma ile yapılan baston, Selçuklu motifleri ile süslenirken, bozkurt olan başlığının bir tarafında üç hilal, bir tarafında ise Türk Bayrağı bulunuyor. 30 yıldır baba mesleğini sürdüren Gökbulak, Ahlat bastonlarının duygunun, emeğin, sabrın, ahşap ve kemikle somutlaşarak sanata dönüştüğünü belirterek şöyle dedi:

"Sevdiğiniz, saygı duyduğunuz bir insana baston hediye etmek, ona sağlıklı uzun ömürler dilemenin en güzel yoludur. Bastonlarımızın en önemli özelliklerinden biriside budur. Baba mesleğim olan bu sanata uzun yıllardır devam etmekteyim. 30 yıllık sanat hayatımda ülke ve dünya gündemini takip etmekteyim. Ülkemizin geçirmiş olduğu zor günlerde sayın Bahçeli'nin milli duruşu her zaman dikkatimi çekmiştir. Engin birikimi ve geçmiş siyasetiyle de büyük Devlet adamlığı vasfına sahip bir şahsiyet olarak görüyorum. Devletimizin bekasını ilgilendiren her önemli meselede hem desteği hem de imzası var. Bundan dolayı da kendisine hayranlık duyuyorum. Bu nedenle de baston sanatımla kendisine özel bir baston yapmayı düşündüm. 1 haftalık yoğun bir çalışmayla parti logolarıyla birlikte bozkurt başlıklı bir baston tasarladım. Bastonun kılıçlı olması da ayrı bir estetik kattı."

Özenle hazarladığı bastonun Bahçeli'ye teslim edilmes için MHP ilçe Başkanı Tahsin Gülsar'a teslim eden Gökbulak, "Bozkurt başlıklı baston da çok eski bir gelenektir. Bende bu nedenle bastonu hem bozkurt başlıklı, hem de kılıçlı yaptım. İkisinin bir bastonda buluşması ve gövde kısmında ise Ahlat'taki tarihi eserlerde bulunan Selçuklu yıldızının işlenmesi de bastona ayrı bir güzellik kattı. Bu bastonu Devlet beye yapmaktan ve takdim etmekten şeref duyuyorum" dedi.

Bastonu Devlet Bahçeli'ye ulaştırmak üztere alan MHP Ahlat İlçe Başkanı Tahsin Gülsar ise, Gökbulak'a teşekkür ederken, en kısa zamarda da ulaştıracağı sözünü verdi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Bitlis Ahlat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title