Haberler

Ahlat Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Ahlat ziyaretçilerini ağırlıyor Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak Ahlat'ı ziyaret ettiBİTLİS - Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Bitlis'in Ahlat ilçesi ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ahlat ziyaretçilerini ağırlıyor

Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak Ahlat'ı ziyaret etti

BİTLİS - Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Bitlis'in Ahlat ilçesi ziyaretçilerini ağırlıyor.

İlçeye gelerek turistik mekanları gezen Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban eşlik etti. İlk olarak dünyanın en büyük İslam mezarlığı ve Anadolu'nun Orhun Abideleri olarak nitelendirilen Ahlat Selçuklu Mezarlığını gezen heyet, daha sonra dünyadaki iki örnekten biri olan Emir Bayındır Kümbetini ziyaret etti.

Burada çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "İlk defa Ahlat'a geliyorum. Aslında ne kadar geç kaldığımı burayı gördüğüm zaman anladım. Anadolu'nun İslamlaşmasında en önemli merkez. Anadolu'nun ilk baş şehri Ahlat ve Selçuklu medeniyetinin baş şehirliğini yapmış. Şu andaki kalıntılarıyla, tarihi eserleriyle hakikaten Anadolu'nun ne kadar büyük bir medeniyete ev sahipliği yaptığını gösteren bir yer. Bu nedenle buranın çok iyi bir şekilde korunması, genç neslimize ve tüm Türkiye'nin burayı görmesi lazım. Bu açıdan burada emeği geçenlere ben teşekkür ediyorum. Mezarlık çok değişik ve uhrevi bir havaya sahip. Çok etkilendim ve bunun neticesinde de bir an önce buranın tanınmasıyla ilgili üzerime düşen ne varsa yapmaya çalışacağım. Elimizden geldiği kadar Keçiören Belediyesi olarak Ahlat'ın tanınması ve Ahlat'ın turizminin bilinmesine buranın ne anlattığını ve ne anlama geldiğini öğretmek için elimizden gelen gayretle destek olacağız. Buradaki vali beye, kaymakam beye ve belediye başkanına teşekkür ediyorum. Hakikaten Ahlat'ın Çanakkale kadar, Konya kadar, Urfa kadar, Diyarbakır kadar önemli olduğu ve buranın hak ettiği yeri mutlaka alması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah tekrar gelmek içinde gayret sarf edeceğim" dedi.

Öte yandan, havaların ısınmasıyla birlikte Ahlat çok sayıda ziyaretçiyi ağırlarken, ilçeyi son günlerde çok sayıda bürokrat ve bilim adamı ziyaret etti.

(SAD-MSA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören Ahlat Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title