Haberler

Ahlat'taki Turizm Atağı Vatandaşları Sevindirdi

Bitlis'in Ahlat ilçesinin "sakin şehir" adayı gösterilmesi, balon turizmi konusundaki gelişmeler ve otağ merkezinin ilçeye yapılacak olması vatandaşları sevindirdi.

ŞENER TOKTAŞ - Bitlis'in Ahlat ilçesinin "sakin şehir" adayı gösterilmesi, balon turizmi konusundaki gelişmeler ve otağ merkezinin ilçeye yapılacak olması vatandaşları sevindirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü dolayısıyla ziyaret ettiği "kutlu şehir" Ahlat, daha fazla ilgi görmeye başladı.

Sultan Alparslan'ın Malazgirt Savaşı'nı başlattığı ilçenin "sakin şehir" adayı gösterilmesi, otağ merkezinin yapılacak olması ve planlanan sıcak hava balonu etkinlikleri vatandaşlarca sevinçle karşılandı.

"Türklerin Anadolu'ya giriş kapısı" ve "Anadolu'nun tapusu" olarak bilinen, başta dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olan Selçuklu Meydan Mezarlığı ile diğer tarihi mekanları bünyesinde barındıran Ahlat, yapılacak etkinliklerle bölge turizminde cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor.

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi, kültürel mirası, doğal güzellikleri ve huzurlu bir kent olması dolayısıyla ilçenin "sakin şehir" konseptine girdiğini söyledi.

Organik yöresel yemeklerinin yanı sıra trafik sorunu olmayan ilçenin misafirlerini beklediğini belirten Çoban, "Sakin şehir organizasyonunun Türkiye'deki temsilciliğini yürüten Seferihisar Belediyesi ile bu çalışmayı 2 yıldır sürdürüyoruz. Nihayetinde İtalya'nın Torino kentinde karşılık buldu. Şimdi de sertifikalarını bekliyoruz. Sertifikalarını alıp halkımızı turizm koridorunun içine dahil edeceğiz. Türkiye'de 18, dünyada da 200 şehirden bahsediyoruz. Bunlar marka şehirler. Böyle bir özelliğe sahipler." ifadesini kullandı.

Çoban, Nemrut ve Süphan dağlarının ortasında 1600 rakımda plato özelliğine sahip Ahlat'ta sıcak hava balonlarının uçurulması için sivil havacılıkla yürüttükleri çalışmanın karşılık bulduğunu kaydetti.

Müracaatlarını değerlendiren sivil havacılığın ilçede sıcak hava balonu hizmetinin verilmesi amacıyla çalışma yürüttüğünü bildiren Çoban, şöyle devam etti:

"İlçede balon uçurulması, yerli ve yabancı misafirlerimizi dahil edebileceğimiz bir çalışma olacak. Yakında turizm artışı yaşanacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ahlat'a teveccühü ile ilginin daha da arttığını gördük. Ahlat şimdi de uluslararası boyutta cazibe merkezine dönüşüyor. Bunların hepsi el birliğiyle hayat bulacak."

"Balon etkinliği çok güzel olacak"

Ahlat'ta yaşayan vatandaşlardan Geylani Adıyaman ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ahlat'ı ziyaretinin ardından ilçede turizm anlamında yeni bir kapı açıldığını söyledi.

İlçede sıcak hava balonu etkinliklerinin planlanmasının da vatandaşları sevindirdiğini belirten Adıyaman, "Şimdiye kadar Ahlat'a yılda 10 bin ziyaretçi geliyordu ancak Cumhurbaşkanımızın ilçeye gelip gitmesinin ardından Ahlat bir ayda 10 bin ziyaretçi ağırladı. Bu, Ahlat'ın turizme bakışını değiştirdi. Ekonomik olarak bir canlılık kazandırdı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Vatandaşlardan Mert Bünyamin Akgün de Erdoğan'ın geçmişte büyük devletlere ev sahipliği yapan Ahlat'a gelmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Geçmişin izlerini taşıyan ilçenin "sakin şehir" kapsamına alınmasının da mutluluk verici olduğunu vurgulayan Akgün, şöyle konuştu:

"İnsanlar artık büyük şehirlerde bıktıkları için sakin, huzurlu, güvenli, tarihi dokusunu kaybetmemiş yerlerde yaşamak istiyor. Son aylarda özellikle Cumhurbaşkanımızın Ahlat'a gelmesinden sonra insanlar burayı ziyaret etmeye başladı. Ahlat bölgenin cazibe merkezlerinden biri oldu. Bu da ilçemize büyük katkı sunuyor. Bu ziyaretlerin devam etmesini istiyoruz. İlçenin kaderi değişti. İnşallah bunun sürekliliği sağlanır, daha fazla ve farklı yatırımlarla karşılaşırız."

Esnaf Alim Adıyaman da Malazgirt Zaferi kutlamalarının ardından ilçede ticaretin daha da canlandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Balon etkinliği çok güzel olacak. Van Gölü ve Nemrut'un manzarasıyla çok daha güzelleşecek. Turizm açısından 'kutlu şehir' Ahlat'ı daha güzel tanıtabileceğiz. Ahlat gerçekten sakin ve huzurlu bir şehir. Bundan dolayı sakin şehir kapsamına alınmasından mutluluk duyduk."

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Ahlat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title