Haberler

Ahlat'ta Nevruz Bayramı Kutlamaları

Bitlis'in Ahlat İlçesinde Nevruz Bayramı Düzenlenen Çeşitli Etkinliklerle Coşkulu Bir Şekilde Kutlandı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Nevruz Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ahlat Çok Programlı Lisesi konferans salonunda düzenlenen kutlama etkinliklerine Kaymakam Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İngilizce öğretmenlerinden Aslıcan Ünal, Nevruz'un, Türklerin asırlardan beri geleneksel olarak kutladıkları bayramlardan biri olduğunu belirtti. Ünal, bayramın barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu.

Nevruz Bayramı dolayısıyla ilköğretim okulları arasında düzenlenen, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derecelere giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği törende katılımcılar, örs üzerinde demir dövüp, yumurta tokuşturdular. Yoğurt yeme yarışmasının da yapıldığı kutlama etkinliklerinde Kaymakam Şentürk ile Belediye Başkanı Gülmez'in yumurta tokuşturmaları ise ilgiyle izlendi. Öğretmenler, tarafından seslendirilen Türk ve şarkılar eşliğinde eğlenen katılımcılara, belediye tarafından etli pilav ve ayran ikram edildi. Kutlama etkinlikleri okulun bahçesine fidan dikilimi ile son buldu.

(GA-ŞA-Y) 21.03.2008 17:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title