Haberler

Ahlat'ta Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşı'nın Kabulünün 87'nci Yıldönümü Kutlandı

Bitlis'in Ahlat İlçesinde, İstiklal Marşı'nın 'Milli Marş' Olarak Kabul Edilişinin 87. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, İstiklal Marşı'nın ''Milli Marş'' olarak kabul edilişinin 87. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Sadullah Gencer Anadolu Lisesi'nin konferans salonunda düzenlenen programa, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ali Naci Binici, kamu kurum amirleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan, Sadullah Gencer Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emrullah Bildirici, Mehmet Akif'in, hayatını ve İstiklal Marşı'nın kabulünü anlattı. Bildirici: "Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığında, aziz Türk milletine kurtuluş ümidini de veriyordu. İstiklal mücadelesi ve Kurtuluş Savaşı yıllarında, ümitsiz kalan topluma yaşama ruhu veren, bizlere yeniden mutlu, bağımsız ve kalkınmış bir millet olma inancını aşılayan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 87. yılındayız. Mehmet Akif Eroy'u şükranla anıyoruz" dedi Öğrencilerin Mehmet Akif'in şiirlerini seslendirmesi esnasında salonda duygulu anlar yaşandı. Program, slayt gösterisi ve öğrenciler tarafından seslendirilen İstiklal Marşı oratoryosu ile sona erdi.

(GA-MET-Y) 12.03.2008 17:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title