Haberler

Ahlat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tüm Türkiye'de Olduğu Gibi Bitlis'in Ahlat İlçesinde de Büyük Bir Coşku ile Kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Bitlis'in Ahlat ilçesinde de büyük bir coşku ile kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Ahlat Şehir Stadyumu'nda yapılan etkinliklerle devam etti. Kutlamalar ilçeye bağlı tüm ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmansın ardından, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Garnizon Komutanı J.Yzb. Ali Naci Binici ve Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk yaptı. Şentürk yaptığı konuşmada, "Halkın kendi kendini yönetmesi, yönetime katılması şeffaf hesap verebilir, etkinlik ve verimliliği ön planda tutan bir Cumhuriyet yönetimiyle Türk ulusu dünya devletleri ile yarışabilecektir" dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak şiirler okundu. Selçuklu Lisesi folklor ekibi tarafından oynanan halk oyunları büyük beğeni topladı. Kutlama programı, yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ve tören geçişiyle son buldu.

(GA-MET-Y)

29.10.2007 15:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title