Haberler

Ahlat'a 5 Milyon Liralık Tarım Yatırımı

Bitlis’in Ahla ilçesinde genç girişimci tarafından ilçede son teknoloji sistemle fasulye ve buğday eleme, temizleme, paketleme ile pazarlama işlemleri için yapılan fabrika son aşamasına geldi.

Bitlis'in Ahla ilçesinde genç girişimci tarafından ilçede son teknoloji sistemle fasulye ve buğday eleme, temizleme, paketleme ile pazarlama işlemleri için yapılan fabrika son aşamasına geldi.

Ahlatlı genç girişimci Kenan Örken tarafından ilçede 5 milyon TL değerinde bakliyat fabrikası kurulurken, fabrikanın kısa bir süre sonra açılışının yapılması bekleniyor. Fabrikanın faaliyete geçmesiyle birlikte fasulye ve buğday eleme, temizleme, paketleme ve pazarlama işlemlerinin yapılacağı beliren Örken, şuan itibariyle de çiftçilerden mahsul alımına başlandığı ve depoların ürünlerle dolu olduğunu ifade etti. Konu hakkında bir açıklama yapan Kenan Örken, "İlçemizde üretmiş olduğumuz fasulyeyi Mersin Borsasına gönderiyorduk. Bölgemizde yetişen ürünler Mersin'de işlendikten sonra paketlenmiş olarak tekrar buraya intikal ediyor. Çiftçilerimiz burada pazar bulamadığı için sorun yaşıyor. Amacımız burada hem çiftçimizin pazar sorununu gidermek hem de çiftçilerimizi fasulye ekimine teşvik etmektir. İşletme açtığımızdan borsalar da haberdar oldu. Yaklaşık 10'un üzerinde komisyoncu kendilerine mal kalmayacağı şüphesiyle alım yaptılar. Geçen yıla oranla fiyatlar Türkiye geneli düşük olmasına rağmen ilçemizde 15-20 kuruş arasında genel piyasa üzerinden satış yapıldı. En büyük amaçlarımızdan bir tanesi de Ahlat fasulyesini Türkiye genelinde markalaştırmaktır. Tesisimiz toplam 2 bin 540 metrekare alandan kurulmuştur. Saatte 10 ton, günlük ise 100 ton üretim kapasiteli çalışacağız. Kullanacağımız makinelerin bir kısmı yurt içinden bir kısmı ise yurt dışından alınmıştır. Burada ki tesisimizde kullanılacak son teknoloji sistemle çalışan Türkiye'de ki 10 firma içerisindeyiz. Tesisimizde fasulye ve buğday eleme, temizleme, paketleme ve pazarlama işlemleri yapılacaktır. Şuan itibariyle de çiftçilerimizden mahsul alıyoruz. Depolarımız ürünlerle dolu vaziyettedir. Yakın zamanda ise tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Tesisimiz 5 milyon TL'lik bir yatırım olmakla birlikte bu miktarın 1 milyon TL'si Tarım Bakanlığı tarafından hibe edilmiştir. İlçemize yatırım yapmaktan oldukça mutlu oldum. Sonuçta bu memleketin insanıyız ve yaşadığımız şehre hizmet etmekten oldukça gurur duyuyorum " dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Mersin Bitlis Ahlat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title