Haberler

Ahıska Valisi Khaçidze Ardahan'da

Gürcistan'ın Ahıska Bölge Valisi Goga Khaçidze Başkanlığındaki Heyet, Ardahan Valisi Murat Yıldırım'ı Makamında Ziyaret Etti.

Gürcistan'ın Ahıska Bölge Valisi Goga Khaçidze başkanlığındaki heyet, Ardahan Valisi Murat Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretçileri makamında kabul eden Ardahan Valisi Murat Yıldırım, "Ahıska Bölge Valisi Goga Khaçidze'nin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduk. İki ülke arasındaki dostluk ilişkileri her geçen gün daha da artıyor. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin arttırılması, ithalat ve ihracatın artırılması, sınır ticaretinin hayata geçirilmesi için iki ülkenin elinden geleni yapması gerekir" dedi. Ahıska Bölge Valisi Goga Khaçidze ise, "Türkiye'ye gelmekten mutluluk duyduk. Bizler ve sizlerin arasında oluşan

ticaretle ilgili mevcut problemleri çözmeliyiz. Özellikle sınır ticareti üzerinde durmak gerekir ama bizim buraya gelmemizin asıl nedeni bizdeki aşırı miktarda bulunan tahta tozunu değerlendirmek. Türkiye'de mobilya sektöründe bu tahta tozu birleştirilerek kullanılabiliyormuş. Bizler bu makinelerin Gürcistan'a kurulmasını istiyoruz. Bizdeki bu tozun değerlendirilmesini ve hem size hem de bize ekonomik anlamda getiri sağlamasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

Konuyla ilgili konuşan Murat Yıldırım da, "Bu projenin öncelikle özel sektör yatırımcılarına sunulması gerekir. Özellikle mobilyası ile ünlü İnegöl ilçesinden bu sektördeki işadamları ile bağlantı kurarak, projenin anlatılması gerekir" ifadelerini kullandı.

Ahıskalı heyet, daha sonra Halk Eğitim Müdürlüğü salonundaki yıl sonu sergisi açılışına kaldı. Heyet, daha sonra Gürcistan'a gitmek için Ardahan'dan ayrıldı.

(AT-İRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title