Haberler

Ahıska Türkü Çocuklara Türkçe Kursu

Görüntü Dökümü : Ahıskalı çocukların servis ile evlerinden alınması Çocukların servis ile okula gitmesi Çocuklara çanta ve kırtasiye malzemesi hediye edilmesi Çocukların hediyeleri incelemeleri ve sevinçleri Derslerden ve öğrencilerden görüntüler Çocukların tenefüse çıkması Üzümlü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Saltabaş röportajı Albina Süleymanov röportajı Feride Ahmet röportajı Davut Rehimov ile röportaj Ahıska Türkü çocuklara Türkçe kursu Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerinin çocukları açılan kursta hem Türk kültürünü hem de Türkçeyi öğreniyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerinin çocuklarına, Türkiye'ye adapte olabilmeleri için ülke kültürü ve Türkçe dersleri veriliyor.

Görüntü Dökümü :

Ahıskalı çocukların servis ile evlerinden alınması

Çocukların servis ile okula gitmesi

Çocuklara çanta ve kırtasiye malzemesi hediye edilmesi

Çocukların hediyeleri incelemeleri ve sevinçleri

Derslerden ve öğrencilerden görüntüler

Çocukların tenefüse çıkması

Üzümlü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Saltabaş röportajı

Albina Süleymanov röportajı

Feride Ahmet röportajı

Davut Rehimov ile röportaj Ahıska Türkü çocuklara Türkçe kursu

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerinin çocukları açılan kursta hem Türk kültürünü hem de Türkçeyi öğreniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerinin çocuklarına, Türkiye'ye adapte olabilmeleri için ülke kültürü ve Türkçe dersleri veriliyor.

Rusların 71 yıl önce vatanlarından Orta Asya'ya sürdüğü ve zamanla farklı ülkelere göç etmek zorunda kalan Ahıska Türklerinden 121 aile, 2015'in son günlerinde getirildikleri Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki yeni yaşamlarına alışmaya çalışıyor. Ahıskalı ailelerin çocuklarına yönelik, ülkede konuşulan Türkçeyi daha iyi anlayıp okuyup yazabilmeleri için kurs açıldı.

Üzümlü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile okul çağına gelmiş ve Ukrayna'da okula giden 55 Ahıskalı çocuk, kursta eğitim görecek.

Üzümlü Belediyesi tarafından tahsis edilen okul servisi ile evlerinden alınan çocuklar, kurs görecekleri Üzümlü İlçe Etüt Merkezine götürüldü. İlçe Kaymakamlığı tarafından okul çantası ve kırtasiye malzemesi temin edilen çocuklar, 4 ayrı sınıfta eğitime başladı.

Üzümlü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Saltabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara ülkede kullanılan alfabenin öğretildiğini belirterek "Temelde okuma yazma, Latin alfabesi ve diğer genel konular olmak üzere okul öncesi bir kurs düzenlemeyi uygun gördük. 55 öğrencimiz var. Bunları dört gruba ayırdık. Öğrencilerimize okuma yazma ve alfabe çalışmaları öncelikli olmak üzere Türk kültürü, Türkiye'nin yönetimi hakkında genel bilgiler veriyoruz. Kursun bitiminden sonra öğrencilerimizin denklikleri de yapılarak hangi sınıf seviyelerine uygunsa o sınıflara devamı sağlanacak" dedi.

-Çocuklar heyecanlı

Kurs gören Ahıskalı çocuklardan Davut Rehimov (11), kısa sürede Türkçe öğrenmek istediğini dile getirerek "Öğretmenimiz bize Türkçe öğretiyor. Çok iyi öğreniyoruz, öğretmenimizi dinliyoruz. Bize burada kalem, sırt çantası her şey verdiler. Okumak için her şeyimiz var. Arkadaşlarımızla teneffüste oynayıp güzel vakit geçiriyoruz" diye konuştu.

Feride Ahmet (11) ise kurstaki her şeyi çok beğendiğini ifade ederek "Burası çok iyi. Ben burayı beğendim. Burada öğretmenimiz bize Türkçe konuşmayı, yazmayı öğretiyor. Öğretmenimizi mutlu etmek için çok çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Albina Süleymanov (12) da "Çok heyecanlıyım. İnanıyorum ki öğretmenim beni iyi okutacak ve Türkçeyi öğreneceğim" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Ukrayna Üzümlü Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title