Haberler

Ahıska Türkü Çocuklara Türkçe Kursu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerinin çocuklarına, Türkiye'ye adapte olabilmeleri için ülke kültürü ve Türkçe dersleri veriliyor.

Rusların 71 yıl önce vatanlarından Orta Asya'ya sürdüğü ve zamanla farklı ülkelere göç etmek zorunda kalan Ahıska Türklerinden 121 aile, 2015'in son günlerinde getirildikleri Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki yeni yaşamlarına alışmaya çalışıyor. Ahıskalı ailelerin çocuklarına yönelik, ülkede konuşulan Türkçeyi daha iyi anlayıp okuyup yazabilmeleri için kurs açıldı.

Üzümlü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile okul çağına gelmiş ve Ukrayna'da okula giden 55 Ahıskalı çocuk, kursta eğitim görecek.

Üzümlü Belediyesi tarafından tahsis edilen okul servisi ile evlerinden alınan çocuklar, kurs görecekleri Üzümlü İlçe Etüt Merkezine götürüldü. İlçe Kaymakamlığı tarafından okul çantası ve kırtasiye malzemesi temin edilen çocuklar, 4 ayrı sınıfta eğitime başladı.

Üzümlü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Saltabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara ülkede kullanılan alfabenin öğretildiğini belirterek "Temelde okuma yazma, Latin alfabesi ve diğer genel konular olmak üzere okul öncesi bir kurs düzenlemeyi uygun gördük. 55 öğrencimiz var. Bunları dört gruba ayırdık. Öğrencilerimize okuma yazma ve alfabe çalışmaları öncelikli olmak üzere Türk kültürü, Türkiye'nin yönetimi hakkında genel bilgiler veriyoruz. Kursun bitiminden sonra öğrencilerimizin denklikleri de yapılarak hangi sınıf seviyelerine uygunsa o sınıflara devamı sağlanacak" dedi.

-Çocuklar heyecanlı

Kurs gören Ahıskalı çocuklardan Davut Rehimov (11), kısa sürede Türkçe öğrenmek istediğini dile getirerek "Öğretmenimiz bize Türkçe öğretiyor. Çok iyi öğreniyoruz, öğretmenimizi dinliyoruz. Bize burada kalem, sırt çantası her şey verdiler. Okumak için her şeyimiz var. Arkadaşlarımızla teneffüste oynayıp güzel vakit geçiriyoruz" diye konuştu.

Feride Ahmet (11) ise kurstaki her şeyi çok beğendiğini ifade ederek "Burası çok iyi. Ben burayı beğendim. Burada öğretmenimiz bize Türkçe konuşmayı, yazmayı öğretiyor. Öğretmenimizi mutlu etmek için çok çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Albina Süleymanov (12) da "Çok heyecanlıyım. İnanıyorum ki öğretmenim beni iyi okutacak ve Türkçeyi öğreneceğim" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Türkiye Ukrayna Üzümlü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title