Haberler

Ahıska Türklerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Kabul Edilmesi

Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden oluşan heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmelerinin mutluluğunu yaşıyor.

Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden oluşan heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmelerinin mutluluğunu yaşıyor.

Ahıska Türklerini temsilen önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen heyette bulunan Nuriev İlimder (89), AA muhabirine yaptığı açıklamada, görüşmede Erdoğan'a sarılarak dua ettiğini söyledi.

İlimder, "Allah seninle olsun' dedim. O da bizim ziyaretimizden mutluluk duydu. 70 yıldan beri çok ağır günler geçirdik. Bizi çağırdılar, güzelce misafir ettiler. Allah razı olsun, bize çok iyi bakıyorlar" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı'nı görünce saçlarım diken diken oldu"

İbrahim İzzet (47) de Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki görüşmenin rüya gibi geçtiğini anlattı.

İzzet, şunları kaydetti:

"Bize dediler ki 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ahıska Türklerini Ankara'ya davet etti.' Biz inanamadık, rüya gibi oldu. Zaten buraya geldik, bir rüyadaydık. Üzümlü'nün, Erzincan'ın halkı bizi güzel karşılamışlardı. Uçakla Ankara'ya gittik. Oradan Cumhurbaşkanı'nın yanına gidene kadar inanmıyorduk onu göreceğimize. İnanılmaz bir şey oldu. Görünce ona sarıldık, sevincimizden saçlarımız diken diken oldu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine "Ahıska Türkleri pazara kadar değil, mezara kadar buraya geldi" dediğini aktaran İzzet, geride kalanları da Türkiye'ye getireceği sözünü verince çok duygulandıklarını söyledi.

"Evimize çay içmeye davet ettim"

Toplantıya iki çocuğuyla katılan 37 yaşındaki Nergiz Yusuflu da Cumhurbaşkanı'nı evlerine çay içmeye davet ettiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızı gördüğümüz için çok mutluyduk. Allah bize bugünü yaşattı ya şükürler olsun. O heyecanı hiçbir zaman hayatımda unutmam hatta onu bize davet ettik, gelsin, çayımızı içsin, misafirimiz olsun. Allah ona uzun ömürler versin" ifadelerini kullandı.

7 yaşındaki Hayat Yusuflu da "Cumhurbaşkanımızı televizyonlardan görmüştüm. Onu gördüğümde çok heyecanlıydım. Elini öptüm, o da beni öptü. Orada bize çok iyi davrandılar, hediyeler verdiler" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Erzincan Ukrayna Üzümlü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title