Haberler

Ahırı Yandı, 4 Dana ve 1 Koyunu Telef Oldu

Aydın'ın Çine İlçesi Çaltı Köyü'nde Servet Adıgüzel'e Ait Ahırda, Farelerin Kemirdiği Elktrik Kablolarının Kısa Devre Yapması Sonucu Çıkan Yangında, 4 Besi Danası ve 1 Koyun Yanarak Telef Oldu. Bağını Kopartmayı Başaran 1 Koyun Kaçarak Kurtuldu. Yaklaşık 20 Bin YTL'lik Zararın Meydana Geldiği Ahırın Bitişiğindeki, Yem Deposu da Kül Oldu.

Aydın'ın Çine İlçesi Çaltı Köyü'nde Servet Adıgüzel'e ait ahırda, farelerin kemirdiği elktrik kablolarının kısa devre yapması sonucu çıkan yangında, 4 besi danası ve 1 koyun yanarak telef oldu. Bağını kopartmayı başaran 1 koyun kaçarak kurtuldu. Yaklaşık 20 bin YTL'lik zararın meydana geldiği ahırın bitişiğindeki, yem deposu da kül oldu.

Önceki gün saat 22.00 sıralarında Çaltı Köyü'nde Servet Adıgüzel'e ait ahırda yangın çıktı. Farelerin kemirdiği elektrik kabloların kısa devre yapması sonucu çıkan yangında, yem deposundaki samanlar alev aldı. Kısa sürede depoyu saran alevler, bitişikteki ahıra da sıçradı. Ahırda bağlı olan 4 besi danası ve 1 koyun yanarak, telef oldu. İpi kopararak, kaçan koyun kurtuldu.

Komşularının alevleri görerek haber vermesi üzerine, dışarı çıkan Servet Adıgüzel, itfaiye ekipleri gelene kadar kovayla yangını söndürmeye çalıştı. Daha sonra gelen Çine Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü. Yangında, yem deposundaki ilaçlama motoru, kaynak makinesi ve çok sayıda tarım ekipmanı yanarak, kullanılmaz hale geldi.

Ahırı ile birlikte umutlarının yandığı söyleyen Servet Adıgüzel, şöyle konuştu:

''Son zamanlarda ektiğimiz tarım ürünlerinden elde ettiğimiz kazanç yetmeyince, hayvancılık yapmaya başlamıştık. Kimseye muhtaç olmadan, hayatımızı sürdürüyorduk. Telef olan danalar, umudumuzdu. İki çocuğumun eğitimi ve ailemin geçimi ile ilgili bütün planlarımız bu hayvanlara bağlıydı. Tüm paramızı da onlara ve yemlerine bağlamıştık.''

Cemal YILDIRIM/AYDIN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title