Haberler

Ahırdan Kaçan İki Boğa Trafiği Birbirine Kattı

Rize'de kurban pazarından satın alınan iki boğa, sahibinin ahırından kaçarak trafiği birbirine kattı.

Rize'de kurban pazarından satın alınan iki boğa, sahibinin ahırından kaçarak trafiği birbirine kattı.

Derepazarı kurban pazarından İslam Usta, arkadaşlarıyla birlikte satın aldığı kurbanlık iki boğayı Piriçelebi Mahallesi'ndeki ahıra götürerek bağladı. Kurbanlık boğalar ipini kopardıktan sonra ahırın kapısını kırarak kaçtı. Durumu farkeden Usta, boğaları yakalamak için yoğun çaba sarf etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na inen iki boğa önüne çıkan vatandaşlar ve araçlara saldırdı. Boğalar daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nden Rize Ticaret ve sanayi Odası 'na doğru yaklaşık 500 metre kaçarak trafiği birbirine kattı.

Kurbanlık boğalardan biri Bakırcılar sokağına çıktıktan sonra eski Orta Caminin yanına inerken, diğeri ise Atatürk Caddesi'ne kaçtı. Boğa sahibi ve vatandaşlar tarafından boğaya ip atılmasına rağmen yakalanamadı. Sakinleştirilmeye çalışılan boğa, 5 kişiyi hafif şekilde yaraladı, bazı araçlara ise küçük çaplı maddi zarar verdi.

Bakırcılar Sokağı'nda sıkıştırılan boğa, Rize Belediyesi veteriner ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile vuruldu. Uyuşturucu iğneye rağmen sakinleşmeyen boğa etrafındakilere saldırdı. Boğa sahibi ve diğer kişiler kaçarak kurtuldu.

Yaklaşık 3 saat süren kovalamaca ardından iki boğa vurulan iğnelerinde etkisi ile yorgun düşerek yakalandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Derepazarı Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title