Haberler

Ahilik Haftası

Gümüşhane Valisi Mayda: "Ahilik anlayışında dil, din, ırk ayrımı yapılmaksızın herkese eşit davranma anlayışı vardır"

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, ahilik anlayışında dil, din, ırk ayrımı yapılmaksızın herkese eşit davranma anlayışının var olduğunu söyledi.

Mayda, Ahilik Haftası dolayısıyla, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ahiliğin bir yaşam tarzı, bir kültür olayı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ahilik Haftası dolayısıyla yapılan kutlamalar, düzenlenen etkinlikler ve programlar bu yaşam tarzı ve kültürün devam ettirilmesi, gelecek nesillere aktarılması amacı taşımaktadır. Ahilik teşkilatının oluşturduğu kültür hem ahlaki hem de mesleki anlamda toplumumuza önemli katkılarda bulunmuştur. Selçuklu ve Osmanlı döneminde yöneticiler Ahilik teşkilatını bir mihenk taşı olarak görmüşlerdir. Ahilik anlayışında alın terinin değerlendirilmesi, hakkı olandan fazlasının istenmemesi vardır. Dil, din, ırk ayrımı yapılmaksızın herkese eşit davranma anlayışı vardır. Sevginin, hoşgörünün ve gayretli çalışmanın bir sembolüdür. Bu geleneğin ve göreneğin ilimizde ve ülkemizde devam ettirilmesini diliyorum.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Ticaret Müdürü Mürsel Yalçın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Rıfant Çilenk de yaptıkları konuşmalarda ahilik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmalardan sonra "Yılın Ahisi" seçilen Musa Bulgur'a Ahilik kaftanı ve kalpağı giydirilerek Vali Mayda tarafından plaket verildi.

Ahilik Haftası ile ilgili düzenlenen etkinlik kapsamında Zafer Meydanı'nın da pilav  ve kavurma dağıtıldı. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Ahilik Haftası Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title